Weather Icon

«Όχι» της Τυνησίας σε Ερντογάν: Κρατάει ουδέτερη στάση για τη Λιβύη

«Όχι» της Τυνησίας σε Ερντογάν: Κρατάει ουδέτερη στάση για τη Λιβύη

Η Τυνησία φέρεται να επιλέγει την ουδετερότητα, όσον αφορά τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη, διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί σε κάποια συμμαχία.

Ουδέτερη στάση, όσον αφορά τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη, φέρεται να τηρεί η κυβέρνηση της Τυνησίας, παρά την πρόσφατη επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην αφρικανική χώρα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος της Τυνησίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να ενταχθούν σε κάποια συμμαχία είτε τώρα, είτε στο μέλλον».Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία η Άγκυρα φέρεται να ζήτησε από την Τύνιδα τη συγκρότηση συμμαχίας για τη στήριξη της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφιλίωσης (GNA).

Με βάση τα ίδια δημοσιεύματα, στη συγκεκριμένη συμμαχία θα συμμετείχαν η Τουρκία, η Τυνησία και η Αλγερία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Ερντογάν επισκέφτηκε ανήμερα των Χριστουγέννων την Τυνησία, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο, Κάις Σαϊέντ.

Στο μεταξύ, ο πρέσβης της Λιβύης στην Άγκυρα επιβεβαίωσε την Πέμπτη το αίτημα περί παροχής τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας σε «αέρα, θάλασσα και ξηρά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Ρωσία, όσο και οι Ελλάδα έχουν επανειλημμένως ταχθεί εναντίον κάθε ξένης στρατιωτικής παρέμβασης στον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης, ο οποίος μαίνεται από το 2011.

Η αφρικανική χώρα διοικείται, τα τελευταία χρόνια, από δύο διαφορετικές κυβερνήσεις:

Η κυβέρνηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), υπό τον στρατηγό Χαφτάρ, η οποία εδρεύει στη Βεγγάζη και ελέγχει τα ανατολικά τμήματα της χώρας, και η – αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ – κυβέρνηση του GNA, υπό τον πρόεδρο Σάρατζ, η οποία ελέγχει την πρωτεύουσα Τρίπολη.

sputniknews.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube