Weather Icon
Λιβύη , ΟΗΕ , Τουρκία 3 Δεκεμβρίου 2019

Ψυχρολουσία για Ερντογάν από Λιβύη – Η βουλή και Εθνικός Στρατός απορρίπτουν τη συμφωνία

Ψυχρολουσία για Ερντογάν από Λιβύη – Η βουλή και Εθνικός Στρατός απορρίπτουν τη συμφωνία

Παράνομη σύμφωνα με τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA) η συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA).

Αυτή η είδηση δεδομένα θα αποτελέσει ένα ψυχρό λουτρό για τον Ερντογάν. O Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο Τούρκος πρόεδρος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον «κλινικό θάνατο» της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της οποίας ηγείται ο Φαγιέζ αλ-Σαράζ για την υπογραφή «παράνομων» συμφωνιών οι οποίες συνιστούν σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και θίγουν έννομα δικαιώματα άλλων κρατών της Μεσογείου.

Όπως μεταδίδει το Al Arabiya επικαλούμενο το Associated Press, με ανακοίνωση του, το LNA κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει για να περιορίσει τον ρόλο της Τουρκίας στη Λιβύη.

Επιστολή στον Γκουτέρες

Ο Αγκίλα Σάλεχ, πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης, έστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, σχετικά με τη συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τον αλ-Σαράζ. Ο Σάλεχ υποστηρίζει ότι η συμφωνία συνιστά απειλή για το κράτος της Λιβύης και το μέλλον και την ασφάλεια του.

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός, υπό τον απόστρατο στρατηγό Χαλίφα Χαφτάρ ελέγχει το μεγαλύτερο μέρος των λιβυκών πετρελαιοπηγών και πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, όμως τα πετρελαϊκά έσοδα ελέγχονται από την κεντρική τράπεζα στην Τρίπολη. Είναι στενός σύμμαχος των Αιγυπτίων και των Ρώσων. Από την άλλη η κυβέρνηση με την οποία συνομιλεί ο Ερντογάν, έχει την έδρα του στην πρωτεύουσα Τρίπολη και στην ανατολική Λιβύη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube