REAL TIME |

Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική , Σερβία 11 Δεκεμβρίου 2019

ΥΠΕΞ: Σημαντικό βήμα συνεργασίας το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας-Σερβίας

ΥΠΕΞ: Σημαντικό βήμα συνεργασίας το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας-Σερβίας

Με τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσις συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας (ΑΣΣ).

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση τονίστηκαν οι διαχρονικά άριστες και στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των δύο λαών καθώς και ότι το σημερινό, τρίτο ΑΣΣ θα αποτελέσει σημαντικό βήμα στην ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας- Σερβίας. Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν επιθυμία για επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας τους σε πολλούς τομείς, όπως η οικονομία, οι μεταφορές, η ενέργεια, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Συζητήθηκαν επίσης περιφερειακά ζητήματα με έμφαση τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη νοτιονανατολική Μεσόγειο, αλλά και η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας. Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την πάγια στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή πορεία της φίλης Σερβίας.

Ακόμη συμφωνήθηκε να δρομολογηθεί η σύσταση ενός νέου τριμερούς σχήματος Ελλάδας- Κύπρου-Σερβίας, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούσε να υπάρξει μια πρώτη συνάντηση στις αρχές του 2020.

Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube