Weather Icon
ΗΠΑ , Τουρκία 11 Δεκεμβρίου 2019

Τσαβούσογλου: «Ίσως κλείσουμε το Ιντσιρλίκ αν οι ΗΠΑ βάλουν κυρώσεις στην Τουρκία»

Τσαβούσογλου: «Ίσως κλείσουμε το Ιντσιρλίκ αν οι ΗΠΑ βάλουν κυρώσεις στην Τουρκία»

Το ενδεχόμενο να κλείσει την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ για τους Αμερικανούς εξετάζει η Τουρκία.

Αυτό ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έκανε γνωστό πως κάτι τέτοιο είναι πιθανό ως απάντηση στις αμερικανικές κυρώσεις για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

«Θα σκεφτούμε το χειρότερο σενάριο και θα αποφασίσουμε. Αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας, τότε το ζήτημα των βάσεων του Ιντιρλίκ και του Κιουρετσίκ μπορεί να μπει στην ατζέντα», δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι παρά την αντίδραση των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ δεν επέκρινε ποτέ την Άγκυρα για την αγορά των S-400.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει ότι Τουρκία και ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες για την επίλυση των διαφορών τους αναφορικά με τους S-400.

Ωστόσο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κάνει σαφές πως η χώρα του δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας για να προμηθευτεί τους αμερικανικούς Patriot.

Πηγή: philenews / sputniknews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube