Weather Icon

Αποκάλυψη βόμβα: Το μυστικό μήνυμα της Τουρκίας στο Ισραήλ – Τι ζήτησε ο Ερντογάν, τι απάντησε το Ισραήλ

Τη στιγμή που οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ βρίσκονται στο χειρότερο σημείο των τελευταίων δεαετιών, αποκαλύφθηκε ότι η Τουρκία έστειλε ένα μυστικό μήνυμα στο Ισραήλ, με συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Μάλιστα, το μήνυμα αυτό διέρρευσε στον ισραηλινό τύπο, προφανώς από την ισραηλινή πλευρά.

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης

Ο Amichai Stein, διπλωματικός ρεπόρτερ του Kann, με ανάρτησή του στο λογαριαμσό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιοποίησε ότι η Τουρκία έστειλε ένα μυστικό μήνυμα στο Ισραήλ.

Το κεντρικό νόημα του μηνύματος ήταν “είμαστε ανοικτοί σε διαπραγματεύσεις”.

Συγκεκριμένα ο Stein έγραψε: “Η Τουρκία, που το τελευταίο διάστημα εκτοξεύει απειλές τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει την κατασκευή ενός αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το Ισραήλ στην Ευρώπη, έστειλε ένα μήνυμα στο Ισραήλ λέγοντας ότι είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις”.

Συνεχίζοντας ο Stein έγραψε: “Το μήνυμα της Τουρκίας μετέφερε στο ισραήλ ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος, ο οποίος είπε ότι “Αν ξανασκεφτόσασταν το θέμα της κατασκευής αγωγού για μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη, θα είμασταν ευτυχείς”.

Ο Stein, συνέχισε τις αναφορές του ως εξής:

“Συμπληρωματικά Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν στον Επιτετραμένο του Ισραήλ στην Άγκυρα ότι δεν θα επιτρέψουν να διέλθει από την δική τους υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ ο αγωγός φυσικού αερίου Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας-Ιταλίας, όμως στο θέμα του φυσικού αερίου είναι ανοικτοί για διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι αξιωματούχοι είπαν ότι “μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (Ερντογάν) εκτόξευσε απειλές, όμως το βασικό του μήνυμα ήταν διάλογος, θέλει τη συνεργασία, δεν θέλει τη σύγκρουση”.

Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θεωρούν ότι υπάρχουν νομικής φύσεως προβλήματα με την Τουρκία στο θέμα της κατασκευής του αγωγού και μετά από αυτές τις δηλώσεις έκαναν σχετικές επαφές με την Τουρκία”

Υπενθυμίζεται ότι πριν μια εβδομάδα ο Ερντογάν είχε απειλήσει ανοικτά το Ισραήλ, θεωρώντας ότι στη βάση όλων αυτών των προβλημάτων είναι το θέμα της Ιερουσαλήμ και το Παλαιστινιακό, ενώ έκανε αναφορά και στα αποτελέσματα που “γεννά” η συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη.

Πηγή: “Δημοκρατία”, Pontos-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube