Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 5 Δεκεμβρίου 2019

Τα “καμένα” μυαλά παράγουν μόνο στάχτη…

Τα “καμένα” μυαλά παράγουν μόνο στάχτη…

Τα στοιχεία που δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες η επιθεώρηση Pisa 2018 ήταν συντριπτικά για τη χώρα μας, η οποία είναι τελευταία μεταξύ των μελών της Ε.Ε. στις επιδόσεις των μαθητών. 
Αλλά και σε επίπεδο ΟΟΣΑ η χώρα μας δεν πάει καλύτερα καθώς έρχεται 34η μεταξύ 37 χωρών, ξεπερνώντας μόνο χώρες όπως το Μεξικό και η Κολομβία. 

Σχεδόν ένα 20% των μαθητών των ελληνικών σχολείων (19,9% σε σχέση με τον μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ) κατατάσσονται στα χαμηλότερα επίπεδα εγγραμματισμού και στα τρία γνωστικά επίπεδα που εξετάζονται στον διαγωνισμό (Κατανόηση κειμένου, Μαθηματικά, Φυσικές επιστήμες). 
Η σύγχρονη ελληνική τραγωδία όμως δεν τελειώνει εδώ καθώς η ελληνική παιδεία καίτοι διαθέτει τους πλέον αριστερούς λειτουργούς (η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών είναι αριστεριστές που υποτίθεται πως παλεύουν για την αταξική κοινωνία) είναι από τις πλέον ταξικές (αλλά και τοξικές αν κρίνουμε από την απόφαση του Δήμου Καλαμάτας για το δίκτυο 5G). 

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα οι μαθητές που προέρχονται από ευνοϊκά  κοινωνικοοικονομικά περιβάλλοντα σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις στην κατανόηση κειμένου από όσους προέρχονταν από μη ευνοϊκά κοινωνικοοικονομικά περιβάλλοντα, με διαφορά 84 μονάδων, ενώ οι μαθητές των ιδιωτικών σχολείων της χώρας κατατάσσονται πάνω από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ

Για τη συνέχεια Capital

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube