Weather Icon
Διεθνή 20 Δεκεμβρίου 2019

Τα «έσπασαν» Πούτιν – Ερντογάν λόγω Λιβύης – Ψυχρό κλίμα μετά τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης – Τουρκικές απειλές και κατά ΗΠΑ

Τα «έσπασαν» Πούτιν – Ερντογάν λόγω Λιβύης – Ψυχρό κλίμα μετά τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης – Τουρκικές απειλές και κατά ΗΠΑ

Ψυχραίνουν οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας μετά τη στρατιωτική συμφωνία της Άγκυρας με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Ο Ταγίπ Ερντογάν διαμηνύει ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να μείνει σιωπηλή απέναντι σε «μισθοφόρους» όπως η υποστηριζόμενη από τη Ρωσία εταιρία Wagner η οποία στηρίζει τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ στη Λιβύη.

ADVERTISING

«Μέσω της επονομαζόμενης Wagner, εργάζονται πραγματικά ως μισθοφόροι του Χάφταρ στη Λιβύη», είπε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το NTV. «Αυτό συμβαίνει, και δεν θα ήταν σωστό εμείς να μείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε όλο αυτό. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε μέχρι τώρα, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, σήμερα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι της προκαλεί μεγάλη ανησυχία μια ενδεχόμενη αποστολή στρατευμάτων από την Τουρκία στην Λιβύη και σημείωσε ότι η συμφωνία ασφαλείας που συνήφθη μεταξύ των δύο χωρών εγείρει πολλά ερωτήματα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο πηγή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι επικύρωσε συμφωνία ασφάλειας και στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η επίθεση εδώ και μήνες από αντίπαλες δυνάμεις.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube