Weather Icon
Γενικά θέματα 22 Δεκεμβρίου 2019

Συρία: Τουλάχιστον 25.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την Ιντλίμπ για Τουρκία

Συρία: Τουλάχιστον 25.000 άμαχοι εγκατέλειψαν την Ιντλίμπ για Τουρκία

Οι επιτροπές Ρωσίας και Τουρκίας κατέγραψαν παραβιάσεις στην συμφωνία κατάπαυσης του πυρός – Τι ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Εντείνονται οι βομβαρδισμοί στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 25.000 άμαχοι να έχουν εγκαταλείψει την περιοχή τα τελευταία δύο 24ωρα, προσπαθώντας να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς από συριακές και ρωσικές δυνάμεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ανακοινώσει την Πέμπτη ότι 50.000 άμαχοι έχουν αναχωρήσει από την Ιντλίμπ για τα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία. Την Παρασκευή μεγάλη ουρά αυτοκινήτων είχε σχηματιστεί στον δρόμο που οδηγεί από τη Μάαρατ αλ Νούμαν, μια πόλη που είναι υπό τον έλεγχο των Σύρων ανταρτών, προς την τουρκική μεθόριο.

Το πρακτορείο Anadolu μετέδωσε σήμερα ότι οι 25.000 άμαχοι δεν συμπεριλαμβάνονται στους 50.000 στους οποίους είχε αναφερθεί ο Ερντογάν, ενώ πρόσθεσε ότι οι εκτοπισμένοι έχουν φτάσει σε περιοχές κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Η Ρωσία κατέγραψε 61 τουρκικές παραβιάσεις και η Τουρκία 53 ρωσικές

Εκατέρωθεν παραβιάσεις καταγράφουν Ρωσία και Τουρκία, όσον αφορά στην τήρηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Συρία.

Η ρωσική πλευρά στην Επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για την επίβλεψη της τήρησης της εκεχειρίας στην Συρία κατέγραψε 61 παραβιάσεις της εκεχειρίας, κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ η τουρκική πλευρά ανέφερε 53 παραβιάσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Η ρωσική πλευρά στην κοινή Επιτροπή Ρωσίας-Τουρκίας για την καταγραφή παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός κατέγραψε 61 περιπτώσεις πυροβολισμών σε επαρχίες της Συρίας (25) στο Ιντλίμπ, (16) στην Λατάκια (11) στο Χαλέπι και (9) στην Χάμα. Η τουρκική πλευρά ανέφερε 53 περιπτώσεις πυροβολισμών σε συριακές επαρχίες (38) στο Ιντλίμπ, (12) στην Λατάκια, (2) στην Χάμα και (1) στο Χαλέπι», σύμφωνα με το Κέντρο για την Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων πλευρών και Παρακολούθησης της Μετανάστευσης των Προσφύγων στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube