REAL TIME |

Εθνική Άμυνα 17 Δεκεμβρίου 2019

Στο «μικροσκόπιο» του ελληνικού Πενταγώνου οι κινήσεις των Τούρκων – Ο ρόλος του Barbaros

Στο «μικροσκόπιο» του ελληνικού Πενταγώνου οι κινήσεις των Τούρκων – Ο ρόλος του Barbaros

Προς το παρόν, η ηγεσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τηρεί στάση αναμονής και κρατά απολύτως κλειστά τα χαρτιά της αναμένοντας την πρώτη κίνηση των γειτόνων.

Οι Έλληνες Επιτελείς εκτιμούν ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές πιθανότητες το προσεχές διάστημα η Άγκυρα να προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών με στόχο την ελληνική υφαλοκρηπίδα, αψηφώντας αντιδράσεις μετά τη συμφωνία με την Τρίπολη.

Θα είναι το επόμενο βήμα για την ενεργοποίηση της παράνομης συμφωνίας με στόχο να «σβήσει» και στην πράξητα ελληνική νησιά και τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Και αυτές οι ενέργειες σε πρώτη φάση ξεκινούν με ένα μπαράζ Navtex για ασκήσεις τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο από την Κύπρο έως και την Κρήτη.

Ωστόσο, η εμπλοκή του ερευνητικού Barbaros σύμφωνα με ανώτατες στρατιωτικές πηγές, θα είναι αυτή η οποία θα σηματοδοτήσει την πρόθεση της Τουρκίας να κορυφώσει την ένταση και να μετρήσει τις ελληνικές αντιδράσεις. Το τουρκικό πλοίο προς το παρόν παραμένει μέσα στα οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ Νότια της Αμμοχώστου.

Εάν λοιπόν η Άγκυρα προχωρήσει στο επόμενο βήμα τα ερωτήματα πλέον που τίθενται είναι πότε, πού και πώς .

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube