Weather Icon

Σενβέρ Λεβέντ προς κ. Βασιλείου: Εσύ πες το κράτος (το ψευδοκράτος), εγώ θα το πω μαντρί

Σενβέρ Λεβέντ προς κ. Βασιλείου: Εσύ πες το κράτος (το ψευδοκράτος), εγώ θα το πω μαντρί

Αγαπητέ Βασιλείου,

Λέτε ότι όταν γεράσει ο άνθρωπος, είτε γίνεται πιο σοφός, είτε επιστρέφει στην παιδική του ηλικία. Σίγουρα δεν θα ήταν λάθος να λεχθεί ότι για εσένα ισχύει η πρώτη περίπτωση καθώς πατάς το τελευταίο σκαλοπάτι της δεκαετίας των ογδόντα. Έγινες πιο σοφός. Έσκασες μιαν τέτοια βόμβα που ακόμα βρίσκομαι κάτω από την επίδρασή της. Σκέφτομαι πολύ, προβληματίζομαι. Έχουμε μια ρήση που λέει «Ταρακουνήσου Τούρκε και σύνελθε». Βρήκαν αυτή τη ρήση, λέει, στις επιγραφές των πιο παλιών μας φυλών. Χαιρετίσματα σε αυτές. Μόλις διάβασα αυτά που είπες, ταρακουνήθηκα και συνήλθα και εγώ ως Τούρκος. Κοίτα τι λες: «Έστω και αν εμείς δεν την αναγνωρίζουμε, η ΤΔΒΚ έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός κράτους σήμερα. Έχει δικαστήρια, βουλή, αστυνομία». Άρα εμείς κάνουμε λάθος. Τη λέμε μάντρα. Μπείτε σκύλοι αλέστε. Δεν τη λέμε κράτος! Εσύ μας λες ότι είμαστε κράτος. Εσύ μας δείχνεις τον σωστό δρόμο! Ζήτω! Να ζήσεις! Άρα δεν μπορέσαμε να αναγνωρίσουμε την αξία της Τουρκίας μας! Επιδείξαμε αγνωμοσύνη! Πόσες φορές μας το είπαν κατάμουτρα άλλωστε. Αλλά εσύ είσαι άλλο. Όταν το είπες εσύ ξύπνησα. Όπως είπα, ταρακουνήθηκα και συνήλθα. Άδικα κατηγορήσαμε την Τουρκία τελικά. Ήρθε και μας έσωσε. Μας έδωσε ψωμί, μας έδωσε νερό. Μας έφτιαξε δρόμους. Μας έφτιαξε κράτος. Όπως είπες, είναι πλήρως εξοπλισμένο. Έχουμε δικαστήρια. Έχουμε αστυνομία. Έχουμε βουλή. Και τι δεν έχουμε. Όλα δουλεύουν ρολόι. Και σημαίνει ότι εμείς δεν αναγνωρίζουμε την αξία τους! Καλά που τουλάχιστον εσύ μας το είπες και καταλάβαμε την αξία τους. Κατάλαβα ότι τόσα χρόνια κάνουμε λάθος, γράφουμε και λέμε λάθος πράγματα. Κατακτητής. Εισβολέας. Αφομοίωση. Αναίμακτη γενοκτονία. Δεν έμεινε τίποτα που δεν είπα. Αν ήσουν εσύ δεν θα έκανες έτσι, δεν είναι; Δεν θα ήσουν αχάριστος όπως εγώ και θα την ευχαριστούσες.

Επειδή σου χάρισε τις μέρες αυτές! Έστω και αργά, κατάλαβα την αξία της τώρα. Χάρις σε εσένα, αγαπητέ Βασιλείου. Χάρις σε εσένα! Στο εξής θα υποφέρουν από εμένα όσοι λένε ότι «είμαστε υπό κατοχή». Όσοι λένε μάντρα. Όσοι λένε ψευδοκράτος. Όλοι την έβαψαν! Να είναι ευχαριστημένοι όλοι. Ενώ δεν μπορούσαν να την δουν ακόμα και στο όνειρό τους, βρήκαν μέσα στα χέρια τους την μισή Κύπρο και ξεμωράθηκαν! Δεν είναι; Του κόσμου τις περιουσίες! Ακόμα και το πλιάτσικο του Βαρωσιού από μόνο του κάνει ευτυχισμένο τον άνθρωπο! Μην υπολογίζεις την Κερύνεια! Μην υπολογίζεις καθόλου την Λάπηθο, τον Καραβά, το Κάρμι, το Μπέλαπαϊς. Μας έβαψε κοτζάμ σημαία πάνω στα βουνά. Έκτισε κέντρα τζόγου, μπουρδέλα. Να είναι καλά, μας έφερε τόσο πληθυσμό και μας έσωσε από το να γίνουμε μειονότητα στο νησί. Πήρε τη διοίκηση ακόμα και της κεντρικής μας τράπεζας, της αστυνομίας μας και της πυροσβεστικής μας και μας έσωσε από αυτό το ντέρτι. Και το σημαντικότερο. Όσους θέλησαν να παραβιάσουν τα σύνορα αυτού του κράτους τους πυροβόλησε στο μέτωπο ή τους λίντσαρε. Αλλά ακόμα δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Διότι είμαστε αγνώμονες, έτσι δεν είναι αγαπητέ Βασιλείου; Κοίτα, τώρα μπήκε σε τόσα έξοδα και αναζητά τα δικαιώματά μας στις θάλασσες! Ενώ έπρεπε να φωνάζουμε «ευτυχισμένος όποιος λέει είμαι Τούρκος», γιατί παραπονιόμαστε συνεχώς; Πες σε τούτους τους ηλίθιούς μας. Πες τους.

Γιατί δεν μας τα είπες αυτά πιο πριν αγαπητέ Βασιλείου; Γιατί; Δεν κάθισες και πέντε χρόνια σε εκείνο το Προεδρικό; Και επιπλέον, όταν καθόσουν εσύ εκεί δεν είχαν ριζώσει τα πάντα τόσο πολύ ακόμα. Ήταν μόλις πέντε χρόνων η ΤΔΒΚ. Δεν είχε μεταφερθεί τόσος πληθυσμός εδώ. Δεν είχε αρχίσει η δεύτερη λεηλασία του πλιάτσικου. Δεν ξέρω αν θυμάσαι. Πάλι ετοιμαζόσουν για συνομιλίες. Και σου είχα πει το εξής όταν με κάλεσες στο Προεδρικό σου: «Αποδέξου όλες τις προτάσεις του Ντενκτάς. Διότι ακόμα και αν τις αποδεχτείς εσύ, αυτός πάλι δεν θα δεχτεί. Γιατί; Επειδή η Τουρκία δεν θέλει καμία λύση στο νησί! Η λύση για την Τουρκία είναι η μη λύση. Λύση σημαίνει τερματισμό της παρουσίας της Τουρκίας στο νησί». Δεν τόλμησες να το κάνεις αυτό. Δεν θα σε καταλάβαινε η κοινότητα. Ήταν το 1988. Πέρασε ακόμα ένα διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα χρόνων. Το βόρειο τμήμα της Κύπρου μετατράπηκε σε μια μικρή Τουρκία. Εσύ είσαι ένας από εκείνους που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πόσο μεγάλη συμβολή έχουν σε αυτό η Αμερική και η Αγγλία. Και είμαι βέβαιος ότι ξέρεις ότι το σημερινό στάτους κβο είναι δικό τους έργο και ότι η μη λύση συνεχίζεται χάρις σε αυτούς.

Σε ποιο κράτος υπό κατοχή δεν υπήρχαν δικαστήρια, αστυνομία και βουλή, αγαπητέ Βασιλείου; Τέτοια κράτη δεν τα λένε «ψευδοκράτη», τέτοιες κυβερνήσεις δεν τις λένε «κυβερνήσεις μαριονέτες»; Αλλά εσύ πες το ό,τι θες. Εσύ πες το κράτος. Εγώ θα το πω μαντρί!

Πηγή: Πολίτης Κύπρου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube