Weather Icon
Αρμενία - Αρμενικό Ζήτημα 12 Δεκεμβρίου 2019

«Ράπισμα» ΗΠΑ σε Τουρκία: Η Γερουσία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

«Ράπισμα» ΗΠΑ σε Τουρκία: Η Γερουσία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Απόφαση – κόλαφος για Τουρκία και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η αμερικανική Γερουσία ψήφισε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου κόλαφο για την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με το hellasjournal.com το ψήφισμα κατέθεσε ο γερουσιαατής Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Μαζί του συντάχθηκε και ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τεντ Κρούζ. Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας υποστηρίχθηκε και από γερουσιαστές φίλους του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Οι προηγούμενες απόπειρες είχαν σκοντάψει σε ενστάσεις μελών της Γερουσίας, καθ` υπόδειξη του Λευκού Οίκου. Σήμερα ωστόσο, κανείς δεν προέβαλε ένσταση και το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα. Συγκινημένος ο Γερουσιαστής Μενέντεζ, μόλις σιγουρεύτηκε ότι δεν υπάρχει ένσταση, ξεκίνησε την ομιλία του με τα λόγια «μόλις εγκρίναμε το ψήφισμα» και την ολοκλήρωσε με βουρκωμένα μάτια.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube