Εθνική Άμυνα 12 Δεκεμβρίου 2019

«Πυρπολητής» στο Αιγαίο: Αιφνιδιαστικά στο Αρχιπέλαγος η «ατσάλινη γροθιά» των Ενόπλων Δυνάμεων – Σενάριο ανακατάληψης νησιού

«Πυρπολητής» στο Αιγαίο: Αιφνιδιαστικά στο Αρχιπέλαγος η «ατσάλινη γροθιά» των Ενόπλων Δυνάμεων – Σενάριο ανακατάληψης νησιού

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αποβίβαση εχθρικών τμημάτων σε μικρό νησί του Κεντρικού Αιγαίου.

Αιφνιδιαστικά έβγαλε στο Αρχιπέλαγος την “ατσάλινη γροθιά” των Ενόπλων Δυνάμεων ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Ενεργοποίησε τη “Δύναμη Δέλτα” με σκοπό την εκτέλεση άσκησης ανακατάληψης νήσου ελέγχοντας τα αντανακλαστικά της και στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας και ισχύος.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες πλωτά και εναέρια μέσα με άνδρες Ειδικών Επιχειρήσεων κινήθηκαν με ταχύτητα και ακρίβεια μέσα στους προβλεπόμενους χρόνους αντίδρασης εκτελώντας άμεσα τη διαταγή ανακατάληψης μικρής ακατοίκητης νήσου στην “καρδιά” του Αιγαίου.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε, σύμφωνα με πληροφορίες, την αποβίβαση εχθρικών τμημάτων σε μικρό νησί του Κεντρικού Αιγαίου.

Φρεγάτες και πυραυλάκατοι, επιθετικά ελικόπτερα Apache, μαχητικά f-16, ελικόπτερα Chinook με τμήματα της Ζ ΜΑΚ από την Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, έλαβαν διαταγή ανακατάληψης Εθνικού Εδάφους.

Αθόρυβα και αποτελεσματικά χωρίς τυμπανοκρουσίες και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα η πιο ισχυρή Διακλαδική Δύναμη Επιχειρήσεων των ΕΔ εκτέλεσε την άσκηση χθες τα χαράματα με απόλυτη επιτυχία. Έως νωρίς το απόγευμα όλες οι δυνάμεις είχαν επιστρέψει πίσω στις βάσεις τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube