REAL TIME |

Weather Icon
Εγκληματικότητα 3 Δεκεμβρίου 2019

Πτώση Drone της ΕΛΑΣ στην περιοχή των Εξαρχείων

Πτώση Drone της ΕΛΑΣ στην περιοχή των Εξαρχείων

Tην πτώση ενός drone της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα στην περιοχή των Εξαρχείων διερευνούν οι αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης όταν το drone της ΕΛΑΣ χάθηκε καθώς «επιτηρούσε» πάνω από την περιοχή των Εξαρχείων.

Αμέσως σήμανε συναγερμός καθώς οι άνδρες που το χειρίζονται έχασαν το στίγμα του. Τελικά κατάφεραν να το εντοπίσουν μια ώρα αργότερα σε ταράτσα των Εξαρχείων από όπου και το περισυνέλεξαν. Ωστόσο μέχρι στιγμής άγνωστη παραμένει η αιτία της πτώσης με την ΕΛΑΣ να εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, όπως για παράδειγμα αν το drone κατά τη διάρκεια της πτήσης έχασε το σήμα, αν έπεσε η μπαταρία, αν προσεκρουσε σε σύρματα ή ακόμη και αν τελικά καταρρίφθηκε!

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ΕΛΑΣ είναι εξοπλισμένα με κάμερες και άλλον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, που μεταφέρει πληροφορίες στο Κέντρο Ελέγχου, το οποίο μπορεί να είναι μια κινητή μονάδα (βαν), που τα κατευθύνει από το έδαφος.

Οι κάμερες έχουν την δυνατότητα να «κλειδώσουν» σε συγκεκριμένο σταθερό ή κινούμενο στόχο ή σε μια μεγάλη περιοχή και να μεταφέρουν εικόνα, ώστε να δίνονται οι κατάλληλες οδηγίες για την άμεση αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube