REAL TIME |

Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική , Τουρκία 6 Δεκεμβρίου 2019

Πρόκληση από τον Τούρκο πρέσβη: Η Ελλάδα αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας

Πρόκληση από τον Τούρκο πρέσβη: Η Ελλάδα αγνοεί τα δικαιώματα της Τουρκίας

Συνεχίζονται οι προκλητικές αναφορές της Άγκυρας σχετικά με τη συμφωνία με τη Λιβύη. Τη «σκυτάλη» αυτή τη φορά πήρε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν, ο οποίος εμφάνισε την επίμαχη συμφωνία ως απάντηση στην περιθωριοποίηση της Άγκυρας από τις υπόλοιπες δυνάμεις της περιοχής και τις έρευνες της Κυπριακής δημοκρατίας για υδρογονάνθρακες.

Μάλιστα, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αποτύπωμα» με τον Παύλο Τσίμα, έφτασε στο σημείο να πει ότι «η Τουρκία είναι αυτή που αγνοείται, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων αγνοούνται από τους Ελληνοκυπρίους και με την υποστήριξη της Ελλάδας».

Εωτηθείς αν η Ρόδος, ένα μεγάλο νησί, και η Κρήτη, ένα από τα μεγαλύτερα νησιά στη Μεσόγειο, μπορούν να αγνοούνται από το επίμαχο μνημόνιο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα απαντά αρχικά ότι «αυτό είναι μια θεμιτή ερώτηση. Το διεθνές δίκαιο γενικά και ειδικά το ναυτικό δίκαιο είναι πολύ περίπλοκα ζητήματα. Πολλοί σχετικοί παράγοντες λαμβάνονται υπόψιν όταν φτάνουμε στην τελική γραμμή, όπως η κατεύθυνση των ακτών, το μήκος της σχετικής ακτής, το αν ένα νησί έχει καθοριστική σημασία σε μια ηπειρωτική ακτογραμμη και πολλά άλλα και γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο…».

Μετά τις προκλητικές αναφορές, ο κ. Μπουράκ απηύθυνε πρόσκληση για ελληνοτουρκικό διάλογο.

«Όλο αυτό τον καιρό λέμε ‘’για καθίστε, δεν μπορείτε να αγνοείτε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή της Ανατολικής Μεσογείου’’. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε μια ήρεμη κατάσταση και να συζητάμε μεταξύ μας..»

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube