REAL TIME |

Απόψεις 21 Δεκεμβρίου 2019

Προς Ξετσίπωτους

Προς Ξετσίπωτους

ΕΠΑΝΗΛΘΕ -όχι, δηλαδή, ότι αποσύρθηκε ποτέ- το θρασύ και χυδαίο… αυτοδικαιολογητικό του Κ. Σημίτη και της θλιβερής παρέας του του λεκανοπεδίου της Αττικής (της αντικυπριακής Αθηνοκλατούρας, κατά τον καθηγητή Μ. Ευρυβιάδη) και της κοίτης του Πεδιαίου:

– Να μάς πουν, επιτέλους, τι θέλουν οι Κύπριοι!

Γράφει ο Γ.Σέρτης

Τάχα δεν ήξερε ο -κακή τη μοίρα- πρωταγωνιστής του συνδρόμου των Ιμίων και των τοξικών δανείων που χρεοκόπησαν και την Ελλάδα και την Κύπρο τι θέλουν οι Κύπριοι, και πρόσθεσε κι εκείνο το «επιτέλους», επιτείνοντας το… παράλογον των κυπριακών απαιτήσεων.

Για πολλοστή φορά οι αγαθοί νησιώτες κατάπιαν την πίκρα τους -ότι η Ελλάδα γι’ αυτούς είναι ιερή έννοια και όχι ο κάθε περαστικός Σημίτης που τούς θεωρεί… χαζοκούμπαρους- και συγκρατημένα ψιθύρισαν:

– Τι άλλο να θέλουμε; Απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό θέλουμε. Τερματισμό της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού θέλουμε.

Στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα διεκδικούμε!

Και όχι εκδικητική και υβριστική συμπεριφορά από εκείνους που αντί να ανταποκριθούν στις εθνικές, νομικές και ηθικές υπερχρεώσεις τους έναντι της πολυταλαιπωρημένης Κύπρου, συνέστησαν ετερόκλητη πλατφόρμα -δίκην συμμορίας και πέμπτης φάλαγγας- και…

Όταν οι δόλιοι σχεδιασμοί τους απέτυχαν, αντί να νιώσουν το ηχηρό «Όχι» σαν ηχηρό χαστούκι στις ένοχες παρειές τους συνεχίζουν ανερυθρίαστα τον ρόλο τους, αδιαφορώντας -και τώρα, ακόμη- που έχουν αποκαλυφθεί πλήρως οι σουλτανικοί στόχοι!

Τώρα, είναι η ώρα να τούς επιστρέψουμε -πραγματικό και όχι πλασματικό- εκείνο το «επιτέλους» τους:

– Πείτε μας, επιτέλους, πόσο δημμένους και τσιλλημένους σάς έχουν οι νεοθωμανοί σουλτάνοι.

Για να μη μας ταλαιπωρεί η σκέψη του προφητικού στίχου του Παλαμά: «Το άτι σου ακόμα μάς πατά, Μπραΐμη!»

Ως να μη γράφτηκαν τα Σατιρικά Γυμνάσματα το 1907, αλλά τώρα: «Σαν μαστίγιο που χτυπάει σκληρά την πολιτική κατάσταση και τις κίβδηλες αξίες της εποχής. Ένας πικρός σαρκασμός που βγαίνει από την οργή και την αγανάκτηση του ποιητή και προσπαθεί να ξυπνήσει τις ναρκωμένες συνειδήσεις των συμπολιτών του».

ΠΗΓΗ: philenews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube