Weather Icon

Προκαλεί ξανά η Άγκυρα – Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε για τη Γενοκτονία

Προκαλεί ξανά η Άγκυρα – Επίθεση του τουρκικού ΥΠΕΞ στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα όσα είπε για τη Γενοκτονία

Προκλητική ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται κατά της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή (6/12) στο διεθνές συνέδριο για το έγκλημα της γενοκτονίας, που πραγματοποιείται στην Αθήνα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.  Η Άγκυρα κάνει λόγο για… ελληνικές αποζημιώσεις για τις «φρικαλεότητες» του Ελληνικού Στρατού κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία του 1922, ενώ κατηγορεί τον Κ. Μητσοτάκη ότι χρησιμοποίησε «συκοφαντικούς» και «εχθρικούς ισχυρισμούς» εναντίον της ιστορίας των Τούρκων.

»Η ελληνική ηγεσία, η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι έπεσε στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια του πολέμου της ανεξαρτησίας μας, πρέπει να δει τους όρους της Συνθήκης της Λοζάνης οι οποίες προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα αποζημιώσει τους Τούρκους για τις σφαγές και τις φρικαλεότητες που διέπραξε. Η επιτροπή των συμμαχικών ερευνών διαπίστωσε τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε ο Ελληνικός Στρατός κατά την εισβολή στην Ανατολία. Καλούμε την ελληνική ηγεσία να ακολουθήσει τα βήματα του Έλληνα πρωθυπουργού Βενιζέλου που πρότεινε για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης τον μεγάλο ηγέτη Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας, να αφήσει στην άκρη την ιδεολογία της άγριας φαντασίας και την καλούμε να υιοθετήσει τις Αρχές φιλίας και καλής γειτονίας».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube