REAL TIME |

Weather Icon

Ο τολμών νικά! Εντυπωσιακή επίδειξη από τους καταδρομείς της Εθνικής Φρουράς (vids+pics)

Ο τολμών νικά! Εντυπωσιακή επίδειξη από τους καταδρομείς της Εθνικής Φρουράς (vids+pics)

Με αφορμή την «Ημέρα Καταδρομών» το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς πραγματοποίησε σήμερα εντυπωσιακή επίδειξη εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων στο στρατόπεδο «Στέλιου Μαυρομμάτη» στο Σταυροβούνι.

Παρών στην επίδειξη ήταν ο Υπουργός άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, πλήθος κόσμου και άλλοι επίσημοι. Αναφερόμενος στην επίδειξη των εκπαιδευτικών και επιχειρησιακών δυνατοτήτων των Καταδρομέων, ο κ. Αγγελίδης συνεχάρη τον Διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων γιατί όπως εξήγησε «έχει αποδείξει ότι με τη σκληρή δουλειά και με τον ενθουσιασμό, το ζήλο και την πειθαρχία μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Σήμερα οι νέοι καταδρομείς, που πριν από λίγες μέρες παρέλαβαν τα πράσινα μπερέ τους, απέδειξαν ότι είναι ικανοί και μπορούμε να στηριζόμαστε και σ’ αυτούς στον αγώνα που κάνουμε».

 

Πρόσθεσε ότι «το βάρος είναι πλέον στη πολιτεία για τη συνεχή αναβάθμιση των ειδικών δυνάμεων γιατί όντως μέσω αυτών αναβαθμίζεται και η επιχειρησιακή ικανότητα της Εθνικής Φρουράς».

Σημειώνεται ότι οι επιδείξεις περιλάμβαναν εκτέλεση άλματος ελεύθερης πτώσης από ελικόπτερο, επιδείξεις αυτοάμυνας, ασκήσεων ακριβείας και με δοκούς, τακτική κίνηση περιπόλου και απεμπλοκή, αγώνα σε κατοικημένο τόπο, διέλευση στίβου μάχης και στίβου ημερήσιας εκγύμνασης και αντικείμενα ορεινού αγώνα από πύργο.

Αμέσως μετά το πέρας της επίδειξης, ακολούθησε έκθεση οπλισμού των καταδρομών.
Πτώση τριών αλεξιπτωτιστών. Ο ένας με την κυπριακή, ο δεύτερος με την ελληνική και ο τρίτος με τη σημαία των καταδρομών.

 

 

Πηγή: philenews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube