Weather Icon

Ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης του κατασκοπικού βαν, “καρφώνει” τις κυπριακές αρχές και λέει ότι ήξεραν

Ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης του κατασκοπικού βαν, “καρφώνει” τις κυπριακές αρχές και λέει ότι ήξεραν

Γνώριζαν οι Αρχές για το βαν, λέει ο Τίλιαν    
  Μιχάλης Χατζηβασίλης   

Μεσούσης της έρευνας για το κατασκοπευτικό βαν ο διευθυντής της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ταλ Ντίλιαν εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατακεραυνώνοντας την Αστυνομία και προειδοποιώντας τις αρχές με αποχώρηση των δραστηριοτήτων του από την Κύπρο. Ο Τίλιαν που αναμενόταν στην Κύπρο αλλά δεν ήρθε, εμφανίστηκε μέσω μακροσκελούς ανακοίνωσης, απαντώντας για όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της WS Wispear Systems LTD ιδιοκτήτριας του μαύρου βαν, σημειώνεται πως ότι έκανε ήταν για σκοπούς επίδειξης και μόνο και πως οι αρχές γνώριζαν για τις δραστηριότητές του. Ο Ντίλιαν εκφράζει την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως υποκινητής ύποπτων δραστηριοτήτων και κατηγόρησε Κυπριακή Αστυνομία, η οποία είτε καθυστερεί επίτηδες, ή δεν διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική εξειδίκευση για να κατανοήσει την ουσία της έρευνας και να καταλήξει στο συμπέρασμα για το αν υπήρξε ή όχι αδίκημα εκ μέρους του.
«Εξαιτίας αυτού, βρέθηκα εν μέσω ενός φαύλου κύκλου “κατηγοριών”, οι οποίες βασίζονται αποκλειστικά σε μία συνέντευξη που δόθηκε σε ένα διεθνές μέσο», αναφέρει.
Όπως υποστηρίζει, ποτέ δεν υπήρξε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα από πλευράς του «και είμαι κατηγορηματικός ως προς το ότι η αστυνομία έχει επίγνωση αυτού του γεγονότος το οποίο υποστηρίζεται από τη δική τους έρευνα από τις 15 Νοεμβρίου». Αφού αναφέρει ότι έχει παραβιαστεί το τεκμήριο αθωότητας, προσθέτει ότι «από τις 15 Νοεμβρίου η εταιρεία και εγώ επικοινωνούμε και συνεργαζόμαστε σε καθημερινή βάση με την αστυνομία, μέσω του δικηγόρου μας κ. Άνδρο Πελεκάνο».
Στη συνέχεια κάνει λόγο για κυνήγι μαγισσών τόσο όσο αφορά στον ίδιο όσο και με την εμπλοκή του επικεφαλούς της εβραϊκής κοινότητας και της οικογένειάς του κ. Avni Shahak, όπως και της εβραϊκής κοινότητας. Στη συνέχεια ο Ταλ Ντίλιαν υποστηρίζει ότι το βαν δεν έχει δραστηριοποιηθεί στην κυπριακή επικράτεια παρά μόνο για δοκιμαστικούς σκοπούς και μόνο σε συσκευές που ανήκουν στην εταιρεία και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες των τοπικών αρχών πριν την έναρξη των δραστηριοτήτων και σε γνώση των επίσημων σχετικών φορέων πριν και καθ’ όλη τη διάρκεια των δραστηριοτήτων επίδειξης της εταιρείας. Επιπλέον, σημειώνει, ότι η αξία του φορτηγού δεν είναι 9 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρεται στον Τύπο, αλλά περίπου 200 χιλιάδες, «δεδομένου ότι είναι ένα concept van που χρησιμοποιείται για εκθεσιακούς σκοπούς».
Ο Ισραηλινός προσθέτει περαιτέρω ότι  «εξετάζουμε το ενδεχόμενο άρσης όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας από την Κύπρο. Αυτό το είδος συμπεριφοράς από τις κυπριακές αρχές θα βλάψει τη χώρα που απευθύνεται σε ξένους επενδυτές και σε διεθνείς εταιρείες, καθώς καμία εταιρεία δεν μπορεί να ανεχθεί ένα ασταθές επιχειρηματικό και νομικό περιβάλλον, που δεν παρέχει καμία προστασία σε φήμες που θίγουν τις εταιρικές δραστηριότητες». Τέλος τονίζει ότι οι όποιες επιθέσεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, ειδικά από συγκεκριμένους κομματικούς μηχανισμούς,  στοχοποιούν την ισραηλινή εθνικότητά μας και στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση των Κυπρο-Ισραηλίτικων σχέσεων.
Στο μεταξύ, οι έρευνες στους έξι σέρβερ που παραλήφθηκαν συνεχίζονται εντατικά και εκτός από τα mac address που βρέθηκαν δεν έχει εντοπιστεί κάτι άλλο και όπως αναφέρει ο Ντίλιαν στη δήλωσή του, μόνο καταγεγραμμένες συνομιλίες με συσκευές της εταιρείας θα εντοπιστούν.
Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube