Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση 3 Δεκεμβρίου 2019

Ο θαυμαστός κόσμος της ΛΑΡΚΟ

Ο θαυμαστός κόσμος της ΛΑΡΚΟ

Του Γιώργου Φιντικάκη

Δωρεάν σπίτια με φως, νερό, τηλέφωνο σε εργαζόμενους, επιδόματα γαλοπούλας, οβελία, και «ετοιμότητας» για να βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής τα Σαββατοκύριακα, μαζί με πλουμιστούς μισθούς 73.000 ευρώ το χρόνο, συνθέτουν το παζλ της χρεοκοπημένης ΛΑΡΚΟ, που χρωστά το ποσό-μαμούθ των 600 εκατ ευρώ, και η οποία παίρνει το δρόμο της… Ολυμπιακής.
Με την διαφορά ότι η εποχή κατά την οποία “χρυσώθηκαν” οι εργαζόμενοι του πάλαι ποτέ εθνικού μας αερομεταφορέα για να… αποχωρήσουν, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί, άρα παρόμοιος κανόνας, είναι αδύνατο να εφαρμοστεί στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ.  Η κατάσταση βρίσκεται στο απροχώρητο, και όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση, δηλαδή ο Κ.Χατζηδάκης θα ανακοινώσει πιθανώς και εντός ημερών, εκκαθάριση της μεταλλουργίας εν λειτουργία. Δηλαδή να πουληθεί το υγιές κομμάτι, ορυχεία, μεταλλεία, δικαιώματα εκμετάλλευσης, και με τα όποια έσοδα να εξοφληθούν οι πιστωτές της.  Δεδομένου ότι η ζημιογόνος μεταλλουργία χρωστά πάνω από 340 εκατ ευρώ στη ΔΕΗ, περισσότερα από 60 εκατ. σε προμηθευτές και 50 εκατ σε τράπεζες, θεωρείται βέβαιο ότι οι πιστωτές δεν θα πάρουν πίσω ούτε μικρό τμήμα των οφειλών. Σκοπός της πώλησης είναι η διάσωση του υγιούς κομματιού, και μέρους των περίπου 1.200 θέσεων εργασίας ανά την Ελλάδα, αφού διαφορετικά η πτώχευση και οι απολύσεις για τη μεταλλουργία είναι μονόδρομος.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube