REAL TIME |

Weather Icon

Οι τρεις πληγές της Ελλάδας: Μετανάστες, Ανεργία, Αγριογούρουνα

Γράφει ο Θόδωρος Βαρίκος*

Ρε παιδιά πως το είπε, ένας πολύ μεγάλος πολιτικός ηγέτης; «Αφήστε όλα (μα όλα) τα λουλούδια να ανθίσουν, και μετά πετάμε (κάτι ποιο ανατριχιαστικό είπε) αυτά που δεν μυρίζουν ευχάριστα η δεν έχουν ωραίο χρώμα».

Ο αφορισμός αυτός, έστω αναδρομικός, ήλθε στη μνήμη μου, όταν άκουσα στην ελληνική βουλή στις 4.10, τον πρωθυπουργό να λέει «είμαι υπερήφανος , όταν βλέπω μια κοινωνία να μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική(σ.σ δηλαδή όλες οι φυλές του Ισραήλ στο Ελλάντα;) και δεν αμφισβητείται η εθνική μας ακεραιότητα με αυτόν τον τρόπο.» Ήδη 250.000 από τους λαθρομετανάστες ζητούν να πάρουν ατομικά έγγραφα –υπηκοότητα. Είπε και άλλα πολλά για μετανάστες και πρόσφυγες ο Κ.Μητσοτάκης . Με μια τεράστια ωστόσο διαφορά: Για το ίδιο ζήτημα, άλλα έλεγε πριν γίνει κυβέρνηση, άλλα λέει τώρα . Ξέρω ότι έτσι γίνεται στην Ελλάδα, αλλά ξέρω επίσης, ότι και ο Τσίπρας και άλλοι πριν, το ίδιο έκαναν με τα σοβαρά ζητήματα που ταλάνιζαν και έκαιγαν τη χώρα , και μπήκαν στον …κουβά. Λοιπόν κ. Μητσοτάκη και κυβερνητικοί , να συνεννοηθούμε για να μην παρεξηγηθούμε, γιατί το πρόβλημα πλέον είναι . . . εφιαλτικό. Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχουν φωλιάσει περίπου καταγεγραμμένοι 850 χιλιάδες αλλοδαποί από 72 χώρες (σ. σ. με τους μη καταγεγραμμένους φθάνουν το εκατομμύριο).  Άρα δεν είναι 65 με 70 χιλιάδες, που λέει το υπουργείο Εξωτερικών (κ. Κουμουτσάκος και η Αστυνομία του Χρυσοχοΐδη). Και μη μου το παίζετε τώρα. . . επαγγελματίες ευαίσθητοι και τάχα ψυχοπονιάρηδες, γιατί η Ελλάδα είναι μικρή χώρα, και ο καθένας μας γνωρίζει τα κουτάλια και τα πιρούνια του όλων μας. Εκτός ,και εάν φοβάστε τις … πρόστυχες ξένες και «ελληνικές» μη κυβερνητικές οργανώσεις (Μ.Κ.Ο) του διεθνούς κερδοσκόπου- – απατεώνα Τζώρτζ Σόρος τα διεθνιστικά τσιράκια της Αριστεράς και τους φιλολελέδες της νεοφιλελεύθερης δεξιάς (έτσι τους αποκαλούν οι αυθεντικοί δεξιοί). Το ότι κλείνετε …το μάτι στην ασυδοσία των λαθρομεταναστών (πρόσφυγες είναι μόνον οι Σύριοι και σχετικά οι Αφγανοί) περίτρανα αποδείχθηκε:

Πρώτον, διότι δώσατε εντολή στον υπουργό δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα να εκδώσει Προεδρικό Διάταγμα (19 Σεπτεμβρίου) με το οποίο καταργούνται οι ποινές που είχαν καταδικαστεί οι δουλέμποροι.

Δεύτερον, κάνεις την… πάπια, όταν ο Κουμουτσάκος παρακαλεί τον ΟΗΕ και την Ευρωπαική Ένωση, να δοθούν περισσότερα λεφτά στην Τουρκία για να κλείσει το χείμαρρο των λαθρομεταναστών –λες και μασάει λίγα­— ενώ γνωρίζεις , πως ο Σόρος και οι ξένοι –ανθελληνικές δυνάμεις, δίνουν για Λέσβο με φουσκωτό χίλια ευρώ, για Σάμο με φουσκωτό το ίδιο , Χίο χίλια διακόσια, Φαρμακονήσι χίλια εκατό, με ταχύπλοα σκάφη για όλα τα νησιά χίλια τρακόσια ευρώ. Με τζέτ χίλια πεντακόσια , με τουριστικό γιότ δύο χιλιάδες διακόσια, και με γιοτ πολυτελείας για όλα τα νησιά τρεις χιλιάδες ΕΥΡΏ.

Τρίτον, αποδέχεστε την ραγιάδικη —προδοτική συμφωνία, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να δίνει αυτή, μόνον 400 ευρώ το χρόνο, για κάθε πρόσφυγα– λαθρομετανάστη , και τα υπόλοιπα να τα πληρώνει ο προδομένος ,βασανισμένος, και εξαθλιωμένος ελληνικός λαός, από νοσοκομεία και ηλεκτρικό ρεύμα , μέχρι συγκοινωνίες , νερό και ενοίκια διαμερισμάτων ( τα ίδια πράξ και με την προδοσία των Πρεσπών, αλλά θα … πνιγείτε και εσείς, εκεί– βλέπε κείμενο δικό μου στις … με τίτλο “Kαι ο επόμενος θα πνιγεί στις Πρεσπες … εαν”)

Τέταρτον, διαγράψατε (η ΟΝΝΕΔ, με κυβερνητική εντολή, για να κατουρηθούν και οι επόμενοι-ες που τυχόν θα αντιδράσουν στον ραγιαδισμό) την κουμπάρα του υπουργού Χατζηδακη (φαντάσου τι θα γίνει με τους απλούς) και πρόεδρο της νεολαίας της Πεντέλης κ. Φαίη Νικητοπούλου, επειδή αντέδρασε στην απόφασή σας, να γίνει ένα τμήμα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ» χοτ σποτ.

Πέμπτον, λείχετε (γλείφετε) και εσείς τη Μέρκελ μέχρι τα νύχια (σ.σ. παρότι –και σωστά— ειρωνευόσαστε τον Τσίπρα), ενώ ο Τραμπ, δεν σας εδέχθη ούτε από μακριά, γιατί σας βλέπει και εσάς , όχι σαν εκλεγμένο πρωθυπουργό της δοξασμένης, το πάλαι ποτέ Ελλάδας, αλλά σαν …απλό διευθυντή πολλών χοτ σποτ.

Για το δεύτερο πρόβλημα-καρκίνωμά μας, την ανεργία του ενεργού εργατικού μας δυναμικού και κυρίως της νεολαίας μας, ο λαός το ξέρει καλύτερα, γιατί το βιώνει στο πετσί του και στο σκαυπ του (όσοι έχουν και ξέρουν) με τους… κυνηγημένους νέους και νέες της πατρίδας μας. Σύμφωνα με τα επίσημα καταγραμμένα στοιχεία , από την έναρξη των μνημονίων –2010, έχουν φύγει για την ξενιτιά 690.000 νέοι, νέες (σ.σ. ο αριθμός αυτός είναι ανακριβής, γιατί αρκετοί,ες, δεν περνάνε από τα προξενεία μας, τις εκεί κοινότητες, τους συλλόγους λαϊκούς και θρησκευτικούς, και οι γνωρίζοντες από «τα μέσα» την κατάσταση μιλούν για περισσότερους,ες. Τα εδώ στοιχεία, με τους εποχιακούς και μη, παίζουν λίγο επάνω λίγο κάτω, με ένα εκατομμύριο ανέργους. Εκτιμώ ωστόσο –και πιστεύω— ότι με την εγχώρια ανεργία, μαγειρεύεται, παλαιόθεν με τους αριθμούς, ένα μεγάλο παιχνίδι. Γι’ αυτό καταφεύγω και εγώ καταφεύγω, στην Ελληνική Στατιστική Εταιρεία (ΕΛΣΤΑΤ) και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων (ΑΑΔΕ). Η πρώτη στην ερευνά της ,για τις βασικές ανάγκες του ελληνικού λαού, βρήκε πως το 2018 το 1/3 του λαού δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις … ουσιαστικές βασικές του ανάγκες.

Είμαστε λοιπόν περίπου 11 εκατ., υπολογίστε πόσοι και πόσο …λιμοκτονούν (σ.σ θέλω να πιστεύω ως δημοσιογράφος, που την πλήρωσε ακριβά την προδοσία του ψεύτικου ελλείμματος, ότι η τωρινή ΕΛΣΤΑΤ, δεν έχει καμία σχέση, με τον πρώην επικεφαλής της διαβόητο ρεμάλι—προδότη, Ανδρέα Γεωργίου, που τον κρύβουν ακόμη Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, αφού τους έκανε τη δουλειά τους με το κακουργηματικό φούσκωμα (210 δις. ευρώ) «του ελλείμματος» το 2009 και μας έχωσε με τον ΓΑΠ στα μνημόνια. Όσο για την ΑΑΔΕ, και αυτή με τη σειρά της, μας οδηγεί κατευθείαν στην Εθνική …κατάθλιψη. Το σύνολο υπογραμμίζει των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, είναι 104 δισεκατομμύρια 350 εκατομμύρια.

Οι …πανευτυχείς οφειλέτες του δημοσίου (σ.σ καλά εγώ δίνω …οικονομικές μάχες εκ του συστάδην, όχι με τον παππού μου τον Γιώργη Λάτση, αλλά με τον συνώνυμό του της Γιούρομπανκ) είναι 4.ο64.750 εκατ. φυσικά (ως άτομα) και νομικά πρόσωπα (παντός είδους εταιρείες μεγάλες και μικρές). Οι 44 χιλιάδες Α.Ε και ΕΠΕ χρωστάνε στο δημόσιο αθροιστικά …91 δισεκατομμύρια ευρώ— ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος, φόρο μερισμάτων, ασφαλιστικές εισφορές εργατών, κρατήσεις ΕΟΠΥ, πρόστιμα και προσαυξήσεις. Τα 78 δις ευρώ, δεν μπορούν να εισπραχθούν με βάση τη νομοθεσία. Και αυτό διότι δεν φορολογούνται με βάση το σύνολο της περιουσίας τους, αλλά μόνον με τα …μετοχικά τους πακέτα (όχι μπακέτα που λέει η Θεσσαλονίκη). Μιλάμε για τους μεγαλομετόχους και τους μεγαλοϊδιοκτήτες (σας έφτιαξα ε; η ΑΑΔΕ όχι εγώ) . Για αυτό βλέπετε στο δρόμο «πτωχευμένους» …επενδυτές. Οι υπόλοιποι 4.012.000 χρωστάνε αθροιστικά 15 δισεκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή μικροί αγρότες, μισθωτοί, αυτοαπασχολούμενοι, ατομικές επιχειρήσεις κ.λ.π—περαστικά μας λοιπόν.

Τώρα με τα αγριογούρουνα . Έχω ξαναγράψει , πριν τρία χρόνια, γιατί διέβλεπα, πως η …εισβολή τους θα κατέληγε, σε πληγή του Φαραώ. Κοιτάξτε να δείτε εμείς οι επαρχιώτες, γνωρίζουμε και αγαπάμε τη φύση και το περιβάλλον της , περισσότερο, από όλους τους τόμους των οικολογικών βιβλίων. Για αυτό άλλωστε , όπου και να ζούμε, ερχόμαστε και πεθαίνουμε στον τόπο που γεννηθήκαμε , σαν τους …ελέφαντες. Από την άλλη , θέλουμε να τρώμε όλα τα φρούτα, τα λαχανικά, το λάδι και ο, τι παράγει η γη. Τα αγριογούρουνα όμως, δεν αφήνουν τίποτα. Και γεννάνε, σαν τις …μουσουλμάνες, τόσα πολλά, που σε λίγο θα κοιμόμαστε στα κρεβάτια μαζί τους. Πρέπει να βρεθεί τρόπος, αν όχι εξαφάνισης τους, τουλάχιστον σοβαρότατης μείωσή τους από το κράτος. Έχει τραυματιστεί κόσμος και κοσμάκης, όχι μόνον με τροχαία, έχουν χαθεί περιουσίες. Άσε οι ψευτοοικολογίζοντες, που εάν τα δουν στα πέντε μέτρα, θα πάθουν ανακοπή και εγκεφαλικό συγχρόνως. Τώρα λένε θα αφήσουν και λύκους, για να πληρώνουμε στους Ολλανδούς, κάτι παραπάνω από τα 8.5 δις ευρώ για κτηνοτροφικά. Ναι, αλλά και τα φίδια που σπείρανε στη χώρα οι ίδιοι οι «οι οικολόγοι» φωνάζουν, στο ξαδελφάκι μου Γιώργη Τερζάκη, —που πιάνει τις δηλητηριώδεις οχιές από το λαιμό, «και παίζει» μαζί τους — να τα σκοτώνει. Κοίτα να δεις προβλήματα που έχει η Ελλάδα –εδώ ο κόσμος καίγεται κ.λ.π

Ευτυχώς να λέτε που υπάρχει ο Κολοκοτρώνης, ο Παλαμάς, Βαλαωρίτης και κάτι όμοιοι, και δεν και δεν πήρα ακόμη τις κορφές του περήφανου Πάρνωνα (Μαλεβού), για να χορέψω με το θεό Πάνα… διονυσιακούς χορούς. Σας χαιρετώ με ένα ποίημα του Παλαμά του 1908, γιατί μοιάζει η περίοδος που περνάμε:

«Και γίναμε των Ευρωπαίων περίγελως, και των αρχαίων παλιάτσοι.

Και οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη.

Δεν έχεις Όλυμπε θεούς, ούτε λεβέντες Όσσα .

Ραγιάδες έχεις μάνα γη σκυφτούς για το. . . χαράτσι .

Κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη ..θεία τραχιά σου γλώσσα».

Υ.Γ Και όλοι όπως θα γνωρίζετε, στις γιορτή κάστανου και σύκου, στον Πλάτανο Κυνουρίας—Αρκαδίας, για να πέσετε και στους …καταρράκτες, μήπως συνέλθετε. Αμήν.

*Δημοσιογράφος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube