Weather Icon
Εθνική Άμυνα 11 Δεκεμβρίου 2019

Οι παγίδες του Έβρου: Τουλάχιστον 100 τα «δύσκολα» σημεία κατά μήκος του ποταμού – Οι φόβοι για προβοκάτσια και τα αυξημένα μέτρα του ελληνικού στρατού

Οι παγίδες του Έβρου: Τουλάχιστον 100 τα «δύσκολα» σημεία κατά μήκος του ποταμού – Οι φόβοι για προβοκάτσια και τα αυξημένα μέτρα του ελληνικού στρατού

Αποφυγή κάθε επιπόλαιης ενέργειας, ψυχραιμία και υψηλά αντανακλαστικά είναι οι αυστηρές διαταγές που ακολουθούν πιστά τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά την “περιπέτεια” της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών το 2018.

Το περιστατικό που ήρθε στο φως με την ανάρτηση Τουρκικής σημαίας για λίγες ώρες σε νησίδα Ελληνικής κυριαρχίας κοντά στο Πραγγί, αποδεικνύει ότι η εξαιρετικά “ευαίσθητη” περιοχή του Έβρου κρύβει τεράστιες παγίδες. Και μπορεί εύκολα να “αξιοποιηθεί” από τους γείτονες για τη δημιουργία επεισοδίου το οποίο θα προκαλέσει περαιτέρω προβλήματα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Έπειτα από την 6μηνη αιχμαλωσία των δύο, όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές, δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή συνεννόηση με την άλλη πλευρά του ποταμού.

Πρόσφατα σε περιπολία τους κατά μήκος των συνόρων στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων εντόπισαν Τουρκική περίπολο σε δική της περιοχή ευθύνης να τοποθετεί “μικροκάμερες” πάνω σε κορμούς δέντρων. Σε περιοχή προκάλυψης και σε σχετικά κοντινή απόσταση από το σημείο όπου συνέβη το περιστατικό με την ανάρτηση της τουρκικής σημαίας. Έμπειροι Αξιωματικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας στον ακριτικό νομό τονίζουν ότι αποτελεί μια παλιά πρακτική με την οποία θέλουν να τσεκάρουν τις Ελληνικές περιπολίες.

Οι Τουρκικές μονάδες οι οποίες έχουν την ευθύνη για την φύλαξη των συνόρων ενισχύθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια με άνδρες Ειδικών Επιχειρήσεων ενώ και ο Διοικητής του χώρου ευθύνης προέρχεται επίσης από τις Τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις.

Αρκετές είναι οι περιοχές οι οποίες αποτελούν περάσματα μεταναστών ειδικά όταν η στάθμη του ποταμού πέφτει ή εκεί όπου τα σύνορα είναι χερσαία.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube