Weather Icon
Διεθνή , ΗΠΑ , Ρωσία 22 Δεκεμβρίου 2019

Οι ΗΠΑ φέρονται να «έπιασαν» συχνότητες των S-400 στη Συρία, αλλά η Ρωσία αλλάζει σε S-500

Οι ΗΠΑ φέρονται να «έπιασαν» συχνότητες των S-400 στη Συρία, αλλά η Ρωσία αλλάζει σε S-500

Ενδεχόμενη υποκλοπή των συχνοτήτων των S-400, που λειτουργούν στη Συρία, από αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα αποκαλύπτει Μέσο, επικαλούμενο έμπειρο πιλότο, τη στιγμή που η Ρωσία θα αναπτύξει S-500 το 2020.

Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροπλάνα που πετούν κοντά στη συριακή επικράτεια φέρονται να υπέκλεψαν τις συχνότητες που χρησιμοποιούνται από τα ρωσικά συστήματα των S-400 και τα οποία έχουν αναπτυχθεί στη βάση Χμέιμιμ.

Σύμφωνα με το «Russian Free News», που επικαλείται τον Γιούρι Σίτνικ, μέλος μη κυβερνητικής οργάνωσης και έμπειρο πιλότο, ο αμερικανικός στρατός πρέπει ακόμα να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα που έλαβε πριν τα χρησιμοποιήσει.

Ειδικότερα, ο Γιούρι Σίτνικ είπε:

«Τώρα πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν τους κώδικες των S-400, οι οποίοι λειτουργούν [στη Συρία], γι’ αυτό απωθούμε [τα αεροπλάνα τους] μακριά. Αυτή είναι μια κοινή πρακτική. Εκείνοι δοκιμάζουν την ικανότητά μας στο να τους απομακρύνουμε. Αναγνώριση εν δράσει».

Επίσης, κατά τον ίδιο, όταν οι ΗΠΑ σπάσουν τον κωδικό που χρησιμοποιείται από τα ρωσικά S-400s, θα είναι σε θέση να διαταράξουν τις λειτουργίες τους, να αποδιοργανώσουν τα ραντάρ τους ή ακόμα και να τους κάνει να «βλέπουν» αεροπλάνα που δεν υπάρχουν.

Δεν είναι, επίσης, σαφές εάν όλοι οι S-400 χρησιμοποιούν τις ίδιες συχνότητες.

Οι S-400 αναπτύχθηκαν στη Συρία το 2015 και έκτοτε φυλάσσουν τη βάση Χμέιμιμ από πολλές επιθέσεις, όπως αυτές με drones.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, οι S-500 χρησιμοποιούν διαφορετικό είδος ραντάρ σε σύγκριση με τους S-400, βασισμένα στη χρήση συχνοτήτων Χ και ως εκ τούτου είναι πιθανό να έχουν άλλες.

Οι S-500 αναμένεται να αρχίσουν να αναπτύσσονται από τον ρωσικό στρατό το 2020.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube