REAL TIME |

Weather Icon
Διεθνή , ΗΠΑ , Πρόσωπα , Συρία 2 Δεκεμβρίου 2019

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν την ελευθερία τους σε έναν μόνο άνθρωπο, τον Μπασάρ αλ-Άσαντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν την ελευθερία τους σε έναν μόνο άνθρωπο, τον Μπασάρ αλ-Άσαντ
Η Ταγματάρχης Τούλσι  Γκάμπαρν από τη Χαβάη.
Η Ταγματάρχης Τούλσι  Γκάμπαρν από τη Χαβάη.

Gordon Duff*, Sr. εκδότη των Veterans Today, … με το New Eastern Outlook, Μόσχα … και το  Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών , ερευνητικό ίδρυμα για τη μελέτη των χωρών και πολιτισμών της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής.

[Σημείωση του συντάκτη: Η  VT έχει κάποια πράγματα εδώ που δεν  δημοσιεύτηκαν ποτέ πριν. Γιατί τώρα θα μπορούσε κανείς να ρωτήσει λογικά; Αυτό συνήθως οφείλεται στο τάιμινγκ, με βάση του τι συμβαίνει τώρα, και πράγματα που βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Μεταξύ του τώρα και του λόγου για τη κατάσταση της ένωσης του Τράμπ, μπορεί ο ίδιος να έχει να διασχίσει έναν ανώμαλο δρόμο. Εάν πληγεί άσχημα στη διαδικασία καθαίρεσης του, όχι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα τον κρίνουν ποτέ ένοχο, αλλά γιατί πολλά θα μπορούσαν να προστεθούν στο ντουλάπι.

Τι συμβαίνει αν το υλικό που βρίσκεται ακόμα στο ντουλάπι είναι χειρότερο από οτιδήποτε είναι ήδη στο τραπέζι και αν τα θιγμένα μέρη αποφασίσουν ότι τώρα ή ποτέ είναι η ώρα  να δημοποιηθούν; Τι θα μπορούσε να κάνει ο Τραμπ για να προστατεύσει τον εαυτό του από το να χάσει ένα ωραίο υπόλοιπο της ζωής του στην παγκόσμια σκηνή ως πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ;

Μερικά από τα παρακάτω είναι απλά ένα μικροσκοπικό δείγμα του τι είναι εκεί έξω, πεδία που δεν έχουν ωριμάσει ακόμα και μπορούν να κάνουν πραγματικά τα πράγματα πολύ χειρότερα. Η VT δημοσίευσε απεριόριστα ότι αν οι υπεύθυνοι ικανοί να κάνουν πολύ κακά πράγματα, η 11-9 είναι μόνο ένα παράδειγμα, αφήνονται να περιπλανούνται γύρω από τον πλανήτη, δεν θα ανοίξουν φιλανθρωπικά ιδρύματα για να μετανοήσουν για τις σατανικές δουλειές τους.

Θα προγραμματίσουν την επόμενη. Γιατί; Επειδή αισθάνονται ότι είναι δικαίωμά τους, και μετά τη κάλυψη της 11-9, έχουν πάνω από το 100% εμπιστοσύνη ότι είναι ανέγγιχτοι.. Μέχρι στιγμής, ολόκληρο το δίκτυο δεν έχει αγγιχτεί.

Το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ αυτοκαταστρέφεται

Ναι, μερικά από τα σχέδιά τους έχουν αποτύχει. Το Ιράκ επέζησε, και η Συρία τώρα, και το Ιράν έχει πάρει τα πάντα που του ρίχνονται και γίνεται ισχυρότερο κάθε μέρα, ενώ ο Μπιμπής  μπορεί σε λίγο να φοράει πιτζάμες στη φυλακή σε ένα διπλό κελί που φυλάσσεται  για τον καλύτερό φιλαράκο του.

Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι για να σωθούν; Τι θα χάσουν προσπαθώντας, για μια τελευταία τζιχάντ, και θα μας πάρουν κάτω μαζί τους;   Jim W. Dean  ]

Είναι αυτός ο τίτλος μια απερίσκεπτη δήλωση ή είναι η αλήθεια; Καθώς το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ αυτοκαταστρέφεται, με υποψήφιους τρίτης τάξης να οργιάζουν τον έναν κατά των άλλων σαν πεινασμένους αρουραίους, μια υποψήφιος είναι πάνω από τους άλλους, η εκπρόσωπος Τούλσι  Γκάμπαρν (σ.σ. κεντρική φωτογραφία) από τη Χαβάη.

Το 2017, η Τούλσι  Γκάμπαρν, ή μήπως μπορούμε να την ονομάζουμε Ταγματάρχη του Στρατού των ΗΠΑ, η Τούλσι  Γκάμπαρν, μια παρασημοφορημένη μαχήτρια βετεράνος, ταξίδεψε στη Δαμασκό και συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο Άσαντ.

Το γεγονός αυτό χρησιμοποιείται συνεχώς από μια κακοφωνία Δημοκρατικών για να κατηγορήσουν την Γκάμπαρν για «ακαταλληλότητα». Ποιες είναι οι πραγματικές πεποιθήσεις της Γκάμπαρν;

Ας είμαστε σαφείς: υπόσχεται να θέσει τέρμα στους πολέμους για αλλαγή καθεστώτος στους οποίους οι Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται να εμπλέκονται συνεχώς, δεκαετία μετά δεκαετίας, ακόμη και αν δεν λέει, για λόγους σύνεσης, τι πρέπει να γίνει.

Οι πόλεμοι για αλλαγής καθεστώτος από τις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιούνται όλοι στο όνομα των γκάνγκστερ, του «Kosher Nostra», το οποίο ελέγχει τη στρατιωτική δικτατορία που έγινε το Ισραήλ υπό τους Λικουντιστές και τους δισεκατομμυριούχους και τους «ολιγάρχες» που πλήρωσαν για να εγκαταστήσουν τον Νετανιάχου στην εξουσία πολλές φορές, παρά την επιθυμία της πλειοψηφίας να ψηφίσει εναντίον του σε κάθε εκλογή.

Εξαιρετικά δημοφιλής στη Συρία ο Άσαντ

Ποιος είναι ο Άσαντ; Λοιπόν, πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στο Λονδίνο, είναι γιατρός, ειδικευμένος στη γενική ιατρική με ειδικότητα στην οφθαλμολογία.

Η προσωπική του πολιτική είναι απλή, είναι φιλελεύθερος δημοκράτης, σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα ή «Εργατικός» όπως θα μπορούσε κανείς να τον χαρακτηρίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιρετικά δημοφιλής στη Συρία και εκλεγμένος με μεγάλη πλειοψηφία.

Αυτός και η σύζυγός του ταξιδεύουν στη Συρία χωρίς καμία συνοδεία ασφάλειας.

Οδηγεί ο ίδιος το αυτοκίνητο του και μπορεί να παρουσιαστεί απροσδόκητα, όπως το διαπίστωσα, περπατώντας στο λόμπι του ξενοδοχείου Dama Rose στη Δαμασκό, χωρίς σωματοφύλακες, και ειλικρινά, κανείς δεν φάνηκε τον είχε παρατηρήσει.

Γενικά εκτιμάται πολύ από τους Αμερικανούς, Βρετανούς και Γάλλους πολιτικούς ηγέτες, αλλά κανένας δεν θα αντιταχθεί στις επιθέσεις που διεξάγει το Βαθύ Κράτος, με εξαίρεση την Τούλσι  Γκάμπαρν και ίσως τον John Kerry.

Ποια είναι τα επιτεύγματά του; Περίεργα, με απλή θέληση, θέληση  και χάρη στη θυσία του συριακού λαού, θύματος όχι μόνο του Ντάες και της Αλ Κάιντα, νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Τουρκία, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Βλέπετε, η κατοχή μεγάλου μέρους της Συρίας από «μαχητές της ελευθερίας» που προσλαμβάνονται και πληρώνονται από το βαθύ κράτος δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τόσα πολλά δεινά και στερήσεις χωρίς τόσες πολλές κυβερνήσεις, τόσες πολλές διεφθαρμένες κυβερνήσεις, που αναζητούσαν μια Μέση Ανατολή υπό την ηγεσία ενός πυρηνικά εξοπλισμένου Ισλαμικού Κράτους.

Αυτό το κράτος, υπό την ηγεσία των παραγόντων της κρίσης και πράκτορες της Μοσάντ, της CIA, και του MI-6 και τόσο πολλών άλλων οργανώσεων, ακολουθούσε το σχέδιο που είχαν αναπτύξει οι νεοσυντηρητικοί των ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ένα σχέδιο που θα έθετε την περιοχή υπό έλεγχο των ΗΠΑ, λεηλατημένη και απογυμνωμένη.

Η μεθοδολογία της Ράις, “Wolfie” (σ.τ.μ. Rice Wolf) και της συμμορίας δεν εκτέθηκε ποτέ λεπτομερώς, αλλά περιελάμβανε πάντα τη χρήση υποκατάστατων της CIA, τη τρομοκρατία υπό ψευδείς σημαίες, τη συγκέντρωση χρημάτων μέσω ναρκωτικών και διακίνησης οργάνων, και φυσικά ένα ψεύτικο ισλαμικό κίνημα που να μοιάζει με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, αλλά με πολλές νέες τάσεις όπως τις είδαμε.

Όσον αφορά τα “πυρηνικά”, πάντα προβλέπονταν. Όταν έπεσε η Μοσούλη στα χέρια του Ντάες, το κέντρο πυρηνικών ερευνών άρχισε να αναπτύσσει την ικανότητα να παράγει όπλα σχάσης τρίτης γενιάς, μέτριας απόδοσης, 2-10 κιλοτόνων τα οποία είναι ακόμα απόρρητα.

Οι πρόοδοι στον σχεδιασμό όπλων, τα κλεμμένα σχέδια από τις Ηνωμένες Πολιτείες υπό τη κυβέρνηση Κλίντον, οι διαδικασίες για τη μετατροπή του πυρηνικού καυσίμου σε ατομικές βόμβες, όχι σε “βρώμικες βόμβες”, αλλά σε όπλα που διατηρούν ικανότητα αλυσιδωτής αντίδρασης επαρκή για να ανταγωνιστεί με τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Ιαπωνίας κατά τις τελευταίες άγριες ημέρες του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου.

Μεταξύ 2015 και 2017, κατασχέθηκαν δεκάδες τόνοι φορτίων πυρηνικών υλικών στο δρόμο προς την πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη, στην Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, και που μεταφέρονταν από υποτιθέμενες ΜΚΟ που υποτίθεται λειτουργούσαν σε νοσοκομεία και παρείχαν «πολιτειακή προστασία» στις περιοχές της Συρίας που ελέγχονταν από τον «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», σύμφωνα με πηγές του ΔΟΑΕ.

Για κάθε κατασχεμένο φορτίο, πόσα πέρασαν;

Άλλες  καταγγελίες έγιναν, σύμφωνα με τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρονταν να καθυστέρησαν την πτώση της Μοσούλης για πολλούς μήνες, ακόμη και μαχόμενες ανοιχτά εναντίον ιρακινών σιιτικών πολιτοφυλακών που έκαναν επιθέσεις σε θέσεις του ΙΚ, για να επιτρέψουν στο τελευταίο να ολοκληρώσει το πρώτο του όπλο.

Όταν εξετάζουμε τη Συρία σήμερα, βλέπουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναπτύσσονται κατά μήκος της ανατολικής όχθης του Ευφράτη, εμποδίζοντας το πετρελαϊκό εφοδιασμό της Συρίας, γεγονός που θα οδηγήσει σε ένα άλλο κρύο χειμώνα για εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι υποφέρουν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ.

Ωστόσο, χωρίς τη παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, το Ισλαμικό Κράτος νικήθηκε, νικημένο από τον Άσαντ, νικημένο από το συριακό λαό και από το Συριακό Αραβικό Στρατό, ο οποίος νίκησε το ΙΚ στο έδαφος παρά των συνεχιζόμενων επιθέσεων αμερικανικών και ισραηλινών  αεροπορικών δυνάμεων.

Η Τούλσι  δεν θα μπορέσει ποτέ να πει αυτά τα πράγματα, δεν θα δημοσιευθούν ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί ή οι Γάλλοι δεν θα ξέρουν ποτέ πόσο κοντά ήταν ο κόσμος να βρεθεί με ένα τρομοκρατικό κράτος με πυρηνικά όπλα.

Μπορεί ο καθένας να αναρωτηθεί γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία πρόσθεσαν το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία στον κατάλογο εκείνων που επιτρέπουν κάτι τέτοιο; Τότε πρέπει να θυμηθούμε ότι το Ισραήλ είναι ένα πυρηνικό κράτος το οποίο ανακοινώνει συνεχώς στον κόσμο την ικανότητά του να εκτελέσει την “Επιλογή Samson” (Samson Option), να καταστρέψει τον κόσμο μαζί του αν απειληθεί το Ισραήλ, πυρπολώντας  κάθε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Μόλις θα είχε κατακτήσει τη Συρία και το Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος θα είχε στη διάθεση του μια πολεμική αεροπορία, ένα μικρό πολεμικό ναυτικό αποτελούμενο κυρίως από περιπολικά σκάφη και φυσικά, θα είχε καταλάβει τη ρωσική ναυτική βάση της Ταρτούς.

Τι είδους γείτονα θα ήταν ένα τέτοιο έθνος, με επικεφαλείς «αποκεφαλιστές» και φανατικούς, τουλάχιστον έτσι μας λένε, για το Ισραήλ ή τη Σαουδική Αραβία;

Και όμως, η ιδέα μιας δύναμης απείρως μεγαλύτερης από το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν, υπερβαίνοντας κατά πολύ την κτηνωδία και τον εξτρεμισμό του, φάνηκε όχι μόνο αποδεκτή, αλλά και ευχάριστη.

Συμπέρασμα

Αναρωτιέται κανείς τι θα σήμαινε για τις Ηνωμένες Πολιτείες αν ο Ασάντ δεν είχε νικήσει το Ισλαμικό Κράτος, ενώ οι δυνάμεις του συντρίβουν τώρα την Αλ Κάιντα στην επαρχία της Ιντλίμπ.

Τι ζημιές θα μπορούσε ένα πρώην συριακό ή ιρακινό περιπολικό με πυρηνικό όπλο επί πλοίου να προκαλέσει σε στόχους όπως τη διώρυγα του Σουέζ ή ακόμα και το λιμάνι της Νέας Υόρκης;

Και αν το Ιράν έπεφτε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, όπως προβλεπόταν από τα αρχικά σχέδια που ανέπτυξε ο Λευκός Οίκος του γιου Μπους; Οι πυρηνικές βόμβες θα γίνονταν μικρότερες, τόσο μικρότερες, οι πύραυλοι θα πολλαπλασιάζονταν και μια κατάσταση τρομοκρατίας θα κατέληγε να αντιτίθεται στην δύναμη των ΗΠΑ, εκτός αν το Ισλαμικό Κράτος είναι ένα μυστικό υποκατάστατο του βαθέος κράτους που ελέγχει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους σύμμαχους τους;

πηγή: America Owes its Freedom to one Man, Bashar al Assad

Ο Γκόρντον Νταφ είναι βετεράνος πεζοναύτης του πολέμου του Βιετνάμ ο οποίος έχει εργαστεί για ζητήματα βετεράνων και Vietnam War POW/MIA issue για δεκαετίες και έχει συμβουλεύσει κυβερνήσεις που αντιμετωπίζουν ζητήματα ασφαλείας. Είναι ανώτερος συντάκτης και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου των  Veterans Today, ειδικά για το ηλεκτρονικό περιοδικό “ New Eastern Outlook “.

[  Στις αρχές του 20ού αιώνα, στην 100η επέτειο από την ίδρυσή του, το Ασιατικό Μουσείο έγινε ένα σημαντικό κέντρο για την Ανατολή με μια συλλογή χειρογράφων σε 45 ανατολικές γλώσσες και μια βιβλιοθήκη. Το 1929-30 αναδιοργανώθηκε το Τμήμα για την Ανατολή της Ακαδημίας Επιστημών και δημιουργήθηκε το  Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών με βάση το Μουσείο υπό την Ακαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔ.

Το 1950 το ινστιτούτο μεταφέρθηκε στη Μόσχα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950 το ίδρυμα έγινε κέντρο ανατολικών σπουδών, το μεγαλύτερο στην ΕΣΣΔ.

Τώρα, το Ινστιτούτο Ανατολικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών είναι ένα ερευνητικό κέντρο όπου μελετούνται η ιστορία και ο πολιτισμός, η οικονομία και η πολιτική, οι γλώσσες και η λογοτεχνία των χωρών της Ασίας και της Βόρειας Αφρικής. Η χρονολόγηση καλύπτει όλες τις περιόδους της ιστορίας της Ανατολής – από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Περίπου 500 εμπειρογνώμονες εργάζονται εκεί. ]

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube