Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , ΠΦΑ 26 Δεκεμβρίου 2019

Οι βάρβαροι Γερμανοί

Οι βάρβαροι Γερμανοί

Είναι γεγονός ότι τον καιρό που εμείς χτίζαμε Παρθενώνες οι άλλοι λαοί τρώγανε βελανίδια και ζούσαν στα δέντρα. Οι θηριωδίες της Ναζιστικής Γερμανίας αποδεικνύουν και τη βαρβαρότητα που επέδειξαν οι Γερμανοί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ενώ λοιπόν ήταν πολύ σκληροί με τους ανθρώπους που δεν προέρχονταν από την Αρία Φυλή, εντούτοις είχαν τον πολιτισμό να σεβαστούν τα μνημεία της Ανθρωπότητας. Τόσο ο Χίτλερ, όσο και ο Γκέμπελς επισκέφθηκαν και θαύμασαν την Ακρόπολη. Αυτά στο παρελθόν. Δυστυχώς η σημερινή Γερμανία δεν σέβεται ούτε τα μνημεία! Θα σας το αποδείξω, αλλά πρώτα πρέπει να σας θυμίσω μια Ελληνική ιστορία.

Στα σαράντα κύματα που πέρασε (και ακόμα περνάει) η επένδυση στο έρημο Ελληνικό, προκειμένου να καθυστερήσει ή τελικά να μη γίνει, ήταν πρώτα τα αρχαιολογικά ευρήματα ανείπωτης αξίας (πιθανότατα ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου) που βρίσκονται καλά κρυμμένα στο υπέδαφος του Ελληνικού, τα οποία δεν αναζητήθηκαν ποτέ όσο λειτουργούσε το αεροδρόμιο. Ακολούθησε το τροπικό δάσος που φύτρωσε ξαφνικά και μετέτρεψε τον χώρο του αεροδρομίου σε ζούγκλα όπου ζούνε άγρια θηρία και ο Ταρζάν. Το δε τελευταίο μοναδικό εύρημα είναι τα τρία Boeing που βρίσκονται παρκαρισμένα στους χώρους του Ελληνικού, τα οποία κρίθηκαν από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού διατηρητέα μνημεία. Ακριβώς αυτά τα υπέροχα διατηρητέα μνημεία ήταν η αιτία για το σημερινό κείμενο και το μένος μου εναντίον των βάρβαρων Γερμανών.

Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε την εξέλιξη της ιστορίας, αλλά θέλω να σας επισημάνω μερικά ιδιαίτερα σημεία, για να αντιληφθείτε την αγανάκτησή μου. Η πρώην υπουργός Πολιτισμού (αρνούμαι να αναφέρω το όνομά της) απαντώντας στον Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε τα τρία αεροπλάνα σαν «παλιοσίδερα», τον έβαλε στη θέση του με τα εξής λόγια:

«…Ωστόσο, είναι ενδιαφέρον να δει κανείς και το σκεπτικό της εισήγησης της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Πολιτισμού για τα τρία ιστορικά αεροσκάφη (BOEING 727-284 “Mount Olympus” SX-CBA, BOEING 747-284B “Olympic Eagle” SX-OAB και BOEING 737-284 ADVANCED “Apollo” SX-BCA) υπέρ του χαρακτηρισμού τους ως νεότερων κινητών μνημείων, σύμφωνα με το άρθρο 20, παρ. 1ε΄ του Ν. 3028/2002: “λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής αξίας τους, καθώς συνδέονται με την ιστορία των ελληνικών αερομεταφορών και ειδικώς με την Ολυμπιακή Αεροπορία, την εταιρεία δηλαδή που, καλύπτοντας το αναγκαίο μεταφορικό έργο, συνέβαλε τόσο στη διαμόρφωση και προβολή της τουριστικής εικόνας της χώρας, όσο και στη σύνδεση των απόδημων Ελλήνων με τη χώρα.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube