Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 23 Δεκεμβρίου 2019

Ξανά στη φάκα οι Τούρκοι – Ο στρατός της Συρίας εγκλώβισε και δεύτερο παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ

Ξανά στη φάκα οι Τούρκοι – Ο στρατός της Συρίας εγκλώβισε και δεύτερο παρατηρητήριο του τουρκικού στρατού στο Ιντλίμπ

Τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη επιχείρηση μεγάλης κλίμακος του στρατού της Συρίας, που έχει ως στόχο την απελευθέρωση της πόλης Maarat Al-Numan, η οποία βρίσκεται επί του εγκάρσιου οδικού άξονα Μ5, ο οποίος οδηγεί στο Χαλέπι, όπου διασταυρώνεται με τον οδικό άξονα Μ4, που διατέμνει οριζοντίως την Β. Συρία.

Την επιχείρηση υποστηρίζει η ρωσική πολεμική αεροπορία, ενώ είχαμε και βολές βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς από πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού εναντίον στόχων στην περιοχή της επιχείρησης.

Σήμερα οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού έχουν περικυκλώσει το παρατηρηρήριο Νο 8, ενώ το Νο 9 είναι περικυκλωμένο εδώ και τρεις μήνες (23 Αυγούστου) και προστατεύεται από τμήματα της στρατονομίας των Ρώσων.

Το γεγονός έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας, ενώ υπάρχουν σκέψεις στην Άγκυρα ακόμα και για την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από ορισμένα παρατηρητήρια, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την “αρχή” που λέει ότι “ο τουρκικός στρατός δεν αποσύρεται από περιοχές που έχει καταλάβει”.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, που δείχνει ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος να κάνει “φύλλο και φτερό” το τουρκικό παρατηρηρήριο.

Qalaat Al Mudiq@QalaatAlMudiq

: |n drone monitoring movements of Turkish troops inside the Observation Post near Sarman (E. ). Position could be encirlced this night. http://wikimapia.org/#lang=en&lat=35.596949&lon=36.866169&z=14&m=w&search=hama 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube