Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση 29 Δεκεμβρίου 2019

Να μην κλαψουρίζουμε για το τουρκικό SUV

Να μην κλαψουρίζουμε για το τουρκικό SUV

Από χθες ο Ερντογάν φιγουράρει δίπλα σε ένα καλαίσθητο SUV. Αν δεν υπήρχε η φιγούρα του Τούρκου προέδρου, ο αναγνώστης θα υπέθετε πως πρόκειται για τζιπ κάποιας αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας.

Κι όμως πρόκειται—σύμφωνα με τις ειδήσεις—για ένα αυτοκίνητο που παρήχθη 100% από την τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία. Στην Ελλάδα, αν κρίνω από τις αντιδράσεις στο διαδίκτυο, έπεσε πολύ κλάμα.

Το τουρκικό SUV ήταν μια καλή αφορμή για να επιδοθούμε στο εθνικό σπορ της κλάψας και της μουρμούρας. Αντι να εξετάσουμε με ψυχραιμία τι φταίει που εμείς δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε ούτε ένα απλό αυτοκινητάκι, μιζεριάσουμε για τις προόδους της Τουρκίας.

Ο αναγνώστης γνωρίζει πως η εύκολη δικαιολογία που προβάλλεται είναι η γραφειοκρατία και η πολυνομία. Λησμονούμε όμως πως και η γραφειοκρατία και η πολυνομία επειδή είναι έργα ανθρώπων, από ανθρώπους μπορεί και εξαλειφθούν. Με απλά λόγια αν οι κυβερνώντες, διαχρονικά, ήθελαν να εξαφανίσουν αυτά τα δύο καρκινώματα, θα το πετύγχαναν. Δεν θέλουν, όμως, γιατί μέσα από την γραφειοκρατία και την πολυνομία, επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τους.

«Σου βάζω εμπόδια ώστε η παρουσία μου να είναι απαραίτητη για το ξεπέρασμα τους». Αυτή είναι η λογική που κυριαρχεί στο πολιτικό μας σύστημα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube