Weather Icon
Εθνική Άμυνα , ΝΑΤΟ 4 Δεκεμβρίου 2019

ΝΑΤΟ: Οι αμυντικές δαπάνες κρατών-μελών, στην 3η θέση η Ελλάδα – Αποκαλυπτικό γράφημα

ΝΑΤΟ: Οι αμυντικές δαπάνες κρατών-μελών, στην 3η θέση η Ελλάδα – Αποκαλυπτικό γράφημα
Η Γερμανία είναι μόνο μία από τις 19 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που δεν έχει πετύχει τον στόχο του 2% για τις αμυντικές δαπάνες
Στην τρίτη θέση όσον αφορά τις αμυντικές δαπάνες ως ποσοστό επί του ΑΕΠ για τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ βρίσκεται η Ελλάδα, ενώ είναι και από τις λίγες χώρες που έχει πιάσει τον στόχο του 2% ως ποσοστό του ΑΕΠ.
O Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έφτασε στο Λονδίνο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας ότι πάρα πολλές χώρες δεν πληρώνουν αρκετά.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος έχει απειλήσει αρκετές φορές ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν τη στρατιωτική στήριξη εάν οι σύμμαχοι δεν αυξήσουν τις δαπάνες.
Μάλιστα, σε δηλώσεις του από το Λονδίνο, ο Trump άφησε σαφείς αιχμές κατά της Γερμανίας κατηγορώντας την για χαμηλές αμυντικές δαπάνες.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ δαπανούν το 3,42% του ΑΕΠ για άμυνα, ενώ η Γερμανία δαπανά το 1,38% (αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι).
Αποκαλυπτικό είναι το παρακάτω γράφημα που παρουσιάζει το CNBC, όπου προκύπτει ότι η Ελλάδα είναι στην τρίτη θέση παρά την οικονομική κρίση…


Αντίστοιχα, η Γερμανία είναι μόνο μία από τις 19 χώρες του ΝΑΤΟ που δεν έχουν πετύχει τον στόχο του 2% όσον αφορά τις δαπάνες που τέθηκε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ το 2014.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube