Weather Icon
Εξοπλισμοί 30 Δεκεμβρίου 2019

Νέο Υπερ-υπερηχητικό Σύστημα Πυραύλων είναι έτοιμος να δοκιμάσει ο Αμερικανικός Στρατός

Νέο Υπερ-υπερηχητικό Σύστημα Πυραύλων είναι έτοιμος να δοκιμάσει ο Αμερικανικός Στρατός

Έτοιμος για δοκιμαστικές πτήσεις του υπερ-υπερηχητικού πυραύλου είναι έτοιμος ο Αμερικανικός Στρατός σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε η σελίδα Federal Business Opportunities.

Ο Αμερικανικός Στρατός εξέδωσε ένα Αίτημα Παροχής Πληροφοριών (RFI) για δοκιμές ενός υπερ-υπερηχητικού όπλου και συγκεκριμένα του Υπερ-υπερηχητικής δοκιμής Μηχανικής, Σχεδιασμού Αποστολής και Συστημάτων” (Hypersonic Test Engineering, Mission Planning and Systems – HyTEMPS)” για να αντλήσει πληροφορίες για τεχνικές λεπτομέρειες, ικανότητες συστημάτων και απαιτήσεις δοκιμών ώστε να εξασφαλίσει τα μέτρα που χρειάζεται και να αποδώσει λεπτομερείς οδηγίες σε υποκατασκευαστές και ανταγωνιζόμενες εταιρίες στον διαγωνισμό για το νέο όπλο.

Αυτή τη στιγμή η Αμερικανική Κυβέρνηση προσανατολίζεται να προκηρύξει τη διαδικασία προμήθειας όχι αργότερα από τον Ιούνιο του 2020 με ορίζοντα ολοκλήρωσης του συμβολαίου στα επόμενα 4 χρόνια (δύο χρόνια εκτέλεση και δύο χρόνια περιθώριο ασφαλείας) με κόστος κάτω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικός στόχος είναι η παραγωγή ενός πρωτοτύπου πυραυλικού υπερ-υπηρηχητικού συστήματος εκτεταμένου βεληνεκούς (LRWS) μέχρι το 2023. Το σύστημα θα είναι σύστημα ξηράς, θα φέρεται και θα εκτοξεύεται από φορτηγά οχήματα και θα έχει ταχύτητα τουλάχιστον 5 Μαχ.

Το πρόγραμμα LRWS εντάσσεται στο γενικό προγραμματισμό του Στρατού των ΗΠΑ για όπλα εκτεταμένου βεληνεκούς και αναμένεται να τον θέσει στην κορυφή του ανταγωνισμού παρέχοντάς του ένα σημαντικό αποτρεπτικό χαρτί. Τα υπερ-υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα είναι σχεδιασμένα να ίπτανται πέρα από την γήινη ατμόσφαιρα και να χτυπούν από εκεί με ακρίβεια και αξιοπιστία τους στόχους τους στην εχθρική ενδοχώρα χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν ή να αναχαιτιστούν από κανένα γνωστό σύγχρονο σύστημα. Εξαιρετικά ταχέα, ακριβή και ευέλικτα θα μπορούν να πλήξουν τους στόχους τους μέσα σε λίγα λεπτά.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube