Weather Icon
Διεθνή 24 Δεκεμβρίου 2019

Νέος… Κριμαϊκός πόλεμος! Ο Πούτιν εγκαινίασε τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Ρωσία – Έξαλλη η Ε.Ε.

Νέος… Κριμαϊκός πόλεμος! Ο Πούτιν εγκαινίασε τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Ρωσία – Έξαλλη η Ε.Ε.

Tη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τη Ρωσία με την χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014 εγκαινίασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν!

«Πρόκειται για ένα χαρούμενο και πολύ σημαντικό γεγονός για την Κριμαία, για τη νότια Ρωσία και για όλη τη χώρα», σημείωσε ο Πούτιν, εκτιμώντας ότι η κατασκευή αυτής της γραμμής αποδεικνύει ότι η Μόσχα είναι σε θέση να υλοποιήσει κολοσσιαία προγράμματα υποδομών.

«Με τη δουλειά, το ταλέντο, την αποφασιστικότητα και την προσήλωσή σας στο στόχο αποδείξατε ότι η Ρωσία είναι ικανή να υλοποιήσει τέτοια έργα υποδομών παγκόσμιας κλίμακας. Στο κάτω-κάτω, πρόκειται για τη μακρύτερη γέφυρα όχι μόνο στη Ρωσία αλλά σε όλη την Ευρώπη. Και αποδείξατε ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τέτοια σχέδια χρησιμοποιώντας τις δικές μας τεχνολογικές ικανότητες», είπε απευθυνόμενος στους εργάτες.

Ο Πούτιν επιβιβάστηκε και ο ίδιος στο τρένο που διέσχισε τη γέφυρα που κατασκεύασαν Ρώσοι μηχανικοί για να συνδέσουν την Κριμαία με τη νότια Ρωσία αφού μετά την προσάρτηση έκλεισε η προηγούμενη γραμμή, η οποία περνούσε από το έδαφος της Ουκρανίας.

VIA REUTERS/SPUTNIK
Η κατασκευή της γέφυρας ξεκίνησε τον Φεβρούαριο του 2016 και ανατέθηκε στον δισεκατομμυριούχο Αρκάντι Ρότενμπεργκ. Το οδικό τμήμα της εγκαινιάστηκε τον Μάιο του 2018 και ο Ρώσος πρόεδρος το είχε εγκαινιάσει τότε οδηγώντας ένα πορτοκαλί φορτηγό, επικεφαλής μιας αυτοκινητοπομπής.

Τα τρένα που θα συνδέουν στο εξής τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη με τη Συμφερόπολη, την πρωτεύουσα της Κριμαίας, εκτιμάται ότι θα μεταφέρουν 14 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως.

ΕΕ κατά Ρωσίας: Νέα παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας

Η εγκαινίαση της σιδηροδρομικής γραμμής προκάλεσε την αντίδραση της ΕΕ, που έκανε λόγο για νέα παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

«Η σιδηροδρομική σύνδεση αποτελεί άλλο ένα βήμα προς την εξαναγκαστική ενσωμάτωση της χερσονήσου που προσαρτήθηκε παρανόμως από τη Ρωσία. Η Κριμαία παραμένει τμήμα της Ουκρανίας», τόνισε ο εκπρόσωπος του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ. «Επιπλέον, η γέφυρα περιορίζει το πέρασμα των πλοίων στο στενό του Κερτς προς τα ουκρανικά λιμάνια της Αζοφικής Θάλασσας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει από τη Ρωσία να διασφαλίσει την ελεύθερη και ανεμπόδιστη ναυσιπλοΐα στο στενό του Κερτς, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube