REAL TIME |

Weather Icon

Νέα έκδοση: «Η Κιβωτός του Πόντου», του Τάσου Κοντογιαννίδη

Νέα έκδοση: «Η Κιβωτός του Πόντου», του Τάσου Κοντογιαννίδη

Εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Ινφογνώμων το νέο βιβλίο του βραβευμένου δημοσιογράφου και συγγραφέα Τάσου Κοντογιαννίδη:

«Η Κιβωτός του Πόντου»

Σελίδες από την ποντιακή ιστορία και τον πολιτισμό

Σε μια περίοδο που η χρονική απόσταση από τον Ξεριζωμό από την ποντιακή πατρίδα ξεθωριάζει τις σκόρπιες πλέον μνήμες του Ποντιακού Ελληνισμού, σχεδόν έναν αιώνα μετά, το βιβλίο «Η Κιβωτός του Πόντου», του Τάσου Κοντογιαννίδη, έρχεται να καταγράψει και να ταξινομήσει στοιχεία από την πλούσια ιστορία και πολιτισμό του Πόντου.

Στοιχεία από τη μυθολογία, την ιστορία της ίδρυσης των πρώτων αποικιών, γεγονότα και πρόσωπα που σημάδεψαν τη μακρόχρονη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού μέχρι τη Γενοκτονία αλλά και σήμερα, αποθησαυρίζονται στις σελίδες του βιβλίου, που ως μια πραγματική κιβωτός έρχεται να τα διασώσει από την πλημμυρίδα των στοιχείων και των γνώσεων της κοινωνίας των πληροφοριών του 21ου αιώνα.

Στις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα περιδιαβεί μια-μια τις ιστορικές πόλεις, τα σπουδαία εκπαιδευτήρια και τα εμβληματικά μοναστήρια του Πόντου, τα παρχάρια, τόπους αλησμόνητους για τους απογόνους των Ελλήνων που έζησαν για αιώνες και χιλιετίες εκεί. Όμως, εκτός των παραπάνω, η «Κιβωτός» κάνει μνεία και στους διακεκριμένους Έλληνες ποντιακής καταγωγής, που με τους αγώνες και την προσφορά τους συνέβαλαν στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας.

Μια συνοπτική εγκυκλοπαίδεια στις 306 σελίδες του βιβλίου, μια πραγματική «Κιβωτός» του αλησμόνητου, του ανάσπαλτου Πόντου.

Εκδόσεις Ινφογνώμων

Φιλελλήνων 14, Σύνταγμα, Αθήνα

Τ.Κ. 10557

Τηλ. 210 3316036

E-mail: [email protected]

https://www.facebook.com/infognomon/

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube