Weather Icon
Εθνική Άμυνα 18 Δεκεμβρίου 2019

«Μπρα ντε φερ» στον αέρα πάνω από το Καστελόριζο – Tο σχέδιο της τουρκικής αεροπορίας και η απάντηση από τα ελληνικά «γεράκια»

«Μπρα ντε φερ» στον αέρα πάνω από το Καστελόριζο – Tο σχέδιο της τουρκικής αεροπορίας και η απάντηση από τα ελληνικά «γεράκια»

Ο Πολεμική Αεροπορία καθημερινά υπενθυμίζει στους γείτονες τις «κόκκινες γραμμές»

Από τα χαράματα στην «καρδιά» της ελληνικής αεράμυνας, στο ΑΤΑ στη Λάρισα, οι έμπειροι αξιωματικοί με πρώτο τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας είχαν ήδη αντιληφθεί το σχέδιο της τουρκικής αεροπορίας.

Οι γείτονες έσπευσαν να μεταφέρουν μαχητικά από τον βορρά και τη βάση του Eskisehir στο νότο και στο αεροδρόμιο του Dalaman. Ταυτόχρονα μια μικρή αρμάδα αποτελούμενη από πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία είχε βάλει ρότα από το ναύσταθμο του Aksaz προς τη θαλάσσια περιοχή νότια του Καστελόριζου.

Η συνέχεια ήταν η αναμενόμενη και ο στόχος των γειτόνων διπλός. Η εξομοίωση προστασίας ναυτικών δυνάμεων από αεροπορικά μέσα με αριθμητική υπεροχή και ταυτόχρονα η προσπάθεια για «ρελάνς» απέναντι στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία έπειτα από τις συνεχείς «ήττες» των περασμένων ημερών και τον απόλυτο αιφνιδιασμό σε πολλές περιπτώσεις από τα ελληνικά «γεράκια».

Και φυσικά όλα ξεκίνησαν με τον απαραίτητο αντιπερισπασμό στο Αιγαίο από μεμονωμένα ζεύγη τουρκικών μαχητικών. Ένα από αυτά μάλιστα ως «λαγός» στην κούρσα που θα ακολουθούσε, έσπευσε να εισέλθει βαθιά στο Αιγαίο και να προχωρήσει σε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Καλόγηροι δυτικά των Φούρνων.

Με όλα τα «όπλα» της η τουρκική αεροπορία, όπως το ιπτάμενο τάνκερ ανεφοδιασμού αλλά και το ιπτάμενο ραντάρ να βρίσκονται στον αέρα, ξεκίνησε να απογειώνει μαζικά πλέον τα μαχητικά της.

Συνολικά 38 F-16 και F-4 πέταξαν και εισήλθαν σε ελληνικό εναέριο χώρο σε μια προσπάθεια να πάρουν τη ρεβάνς απέναντι στη συνεχή και δυναμική αντίδραση των Ελλήνων πιλότων το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube