Weather Icon
Εξωτερική Πολιτική 3 Δεκεμβρίου 2019

Μητσοτάκης στους FT: Έχουμε θέματα με την Τουρκία – Προτιμάμε διάλογο με ΝΑΤΟ

Μητσοτάκης στους FT: Έχουμε θέματα με την Τουρκία – Προτιμάμε διάλογο με ΝΑΤΟ

Σε συνέντευξή του στους Financial Times ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε, ότι η Ελλάδα «έχει θέματα με την Τουρκία», αλλά ότι εξακολουθεί να προτιμά να τα συζητά με την Αγκυρα, στο πλαίσιο της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Ερωτηθείς για τη ρωσική ανάμειξη στα δυτικά Βαλκάνια, σε έμμεση αναφορά με τη Συνθήκη των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Ανησυχούσα, ανησυχώ και θα συνεχίσω να ανησυχώ. Γι΄αυτό λέω ότι η απόφαση που πάρθηκε από τη Σύνοδο Κορυφής, πρέπει να αναθεωρηθεί το 2020».

Και προσθέτει: «Εάν κοιτάξουμε το ευρύτερο γεωπολιτικό πλαίσιο, είναι ξεκάθαρο ότι ο ευρωπαϊκός δρόμος πρέπει να κρατηθεί ανοικτός για όλες τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων, υπό τον όρο ότι πληρούν τα προαπαιτούμενα, αυτή δεν είναι μία αυτόματη διαδικασία, ειδάλλως αυτό το κενό θα καλυφθεί», λέει ο κ. Μητσοτάκης που παραπέμπει και στο παράδειγμα της ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ε το 1979 που, όπως λέει, ήταν περισσότερο μία γεωπολιτική απόφαση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube