REAL TIME |

Weather Icon
Λαθρομετανάστευση 2 Δεκεμβρίου 2019

Μεταναστευτική έκρηξη τον Νοέμβριο – Πάνω από 7.000 αφίξεις

Μεταναστευτική έκρηξη τον Νοέμβριο – Πάνω από 7.000 αφίξεις

Έρχονταν 235 κάθε μέρα. Μειωμένες οι ροές την τελευταία εβδομάδα

«Έκρηξη» είχαμε στις αφίξεις μεταναστών μόνο για το μήνα Νοέμβριο. Στα νησιά του βόρειου Αιγαίου πέρασαν συνολικά 7.049 αιτούντες άσυλο, δηλαδή 235 μετανάστες και πρόσφυγες ημερησίως. Από αυτούς, οι περισσότεροι από τους μισούς, και συγκεκριμένα 4.105 πέρασαν στη Λέσβο, 1.120 πέρασαν στη Χίο και 1.637 πέρασαν στη Σάμο.

Μειωμένες οι ροές την τελευταία εβδομάδα

Πάντως, την τελευταία εβδομάδα, και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου έως και τα μεσάνυχτα Κυριακής προς Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου οι ροές εμφανίζονται μειωμένες σε σχέση με το περασμένο διάστημα. Στη Λέσβο πέρασαν 549 άτομα, στη Χίο 152 και στη Σάμο 252. Σήμερα Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3.00 το μεσημέρι σε όλο το βόρειο Αιγαίου δεν έχουν αναφερθεί αφίξεις.

Σημειώνεται ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μεταφορά 20.000 ανθρώπων από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τις αρχές του 2020. Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, προβλέπεται σταδιακά το κλείσιμο των υπαρχουσών δομών φιλοξενίας στη Μόρια (Μυτιλήνη), στη ΒΙΑΛ (Χίος) και στο Βαθύ (Σάμος) και η δημιουργία αντίστοιχα στις περιοχές αυτές κλειστών δομών, που θα χρησιμοποιούνται ως Προαναχωρησιακά Κέντρα και Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), χωρητικότητας 5.000+ ατόμων η καθεμία.

ΠΗΓΗ φώτο και κειμένου: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube