Weather Icon
Εθνική Άμυνα 18 Δεκεμβρίου 2019

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα: Η παρουσία ελληνικών μαχητικών στο Καστελόριζο ανάγκασε Τούρκο πιλότο να ρίξει flares-θερμοβολίδα για να ξεφύγει

Κλιμακώνει την ένταση η Άγκυρα: Η παρουσία ελληνικών μαχητικών στο Καστελόριζο ανάγκασε Τούρκο πιλότο να ρίξει flares-θερμοβολίδα για να ξεφύγει

Tην ώρα που η Άγκυρα ανεβάζει συνεχώς τους τόνους ,όπως έγραφε το Newpost, έρχονται τα ελληνικά φτερά και προσγειώνουν απότομα, όσους φαντάζονται ότι η τουρκική αεροπορία δύναται να έχει το «πάνω χέρι» στον αέρα.

Μπορεί να το έχει στην Συρία κατά επίγειων στόχων, αλλά όχι στον ουρανό του Αρχιπελάγους, όπου τα ελληνικά «γεράκια» καιροφυλακτούν, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή από την Πολεμική Αεροπορία.

Ο αιφνιδιασμός στην Κύπρο τον Οκτώβριο με τα ελληνικά μαχητικά να φτάνουν και να πετούν ανενόχλητα στη Μεγαλόνησο, ο μεγάλος αριθμός αεροσκαφών που συχνά απογειώνει στο Αιγαίο το ελληνικό αρχηγείο, οι εκατοντάδες αερομαχίες αλλά και οι ασκήσεις με τους Βέλγους πιλότους που πέταξαν πάνω από τα ακριτικά νησιά, προκάλεσαν μεταξύ άλλων εκνευρισμό στο τουρκικό επιτελείο.

Και ενώ έως πρόσφατα οι γείτονες πιλότοι απέφευγαν την εμπλοκή με τα ελληνικά μαχητικά πλέον-προφανώς έπειτα από διαταγές-συχνά την επιδιώκουν, ανεξάρτητα αν το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα είναι το ίδιο.

Σε 16 περιπτώσεις οι αναχαιτίσεις μετατράπηκαν σε σκληρές αερομαχίες και μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά μαχητικά έφεραν όπλα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube