REAL TIME |

Weather Icon
Εθνική Άμυνα 19 Δεκεμβρίου 2019

«Κλειδωμένοι» στα ελληνικά όπλα πετάνε οι Τούρκοι πιλότοι – H προκλητική υπέρπτηση στις Οινούσσες με στόχο τον Αρχηγό ΓΕΣ – «Ψάχνονται» για ατύχημα

«Κλειδωμένοι» στα ελληνικά όπλα πετάνε οι Τούρκοι πιλότοι – H προκλητική υπέρπτηση στις Οινούσσες με στόχο τον Αρχηγό ΓΕΣ – «Ψάχνονται» για ατύχημα

Οι επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας από τη μια δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστικότητα και για τον επαγγελματικό τρόπο αντίδρασης των Ελλήνων πιλότων αλλά ταυτόχρονα εμφανίζονται βαθιά ανήσυχοι για την κλιμακούμενη ένταση στον αέρα

Αν και «κλειδωμένος» στα πολυβόλα του ελληνικού f-16 και σε κατάσταση «kill» για μεγάλο χρονικό διάστημα o Toύρκος πιλότος βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Κατέβασε το αεροπλάνο του και πέρασε 150 μέτρα πάνω από την τεράστια ελληνική σημαία στην πλαγιά των Οινουσσών.

Από την πρώτη στιγμή που τα τουρκικά μαχητικά «εισέβαλαν» στον εθνικό εναέριο χώρο βρέθηκαν αμέσως σε μειονεκτική θέση απέναντι στα ελληνικά «γεράκια». Οι Τούρκοι πιλότοι έγιναν νευρικοί και ξεπέρασαν κάθε όριο προκλητικότητας. Με επικίνδυνους και ερασιτεχνικούς ελιγμούς έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ελλήνων πιλότων αλλά και τη δική τους αφού έφτασαν οριακά σε σημείο ακόμα και να συγκρουστούν μεταξύ τους.

Ακόμα και flares άφησε Τούρκος πιλότος μπροστά από το ελληνικό μαχητικό το οποίο τον καταδίωκε. Θερμοβολίδες είχε χρησιμοποιήσει και στο Καστελόριζο την προηγούμενη ημέρα ένας ακόμη γείτονας αεροπόρος στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από τον Έλληνα αεροπόρο την ώρα που αυτός τον καταδίωκε ανελέητα. Πιθανότατα όταν τον κυρίευσε ο φόβος βλέποντας το Ελληνικό f-16 στα νώτα του.

Όπως εκτιμούν ανώτατες στρατιωτικές πηγές οι Τούρκοι πιλότοι στις Οινούσσες είχαν ως ξεκάθαρο στόχο να προκαλέσουν «σημαδεύοντας» το ακριτικό νησί και μάλιστα την περιοχή όπου πρόσφατα οι κάτοικοι έβαψαν τα βράχια με τα χρώματα της γαλανόλευκης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube