Weather Icon

Καλεντερίδης στο «Εκτός Γραμμής»: «Είναι εφιαλτικά αυτά που σκέφτονται οι Τούρκοι»

Καλεντερίδης στο «Εκτός Γραμμής»: «Είναι εφιαλτικά αυτά που σκέφτονται οι Τούρκοι»

«Χτυπάμε το σαμάρι και ότι το γαΐδούρι», σχολίασε ο γεωστρατηγικός αναλυτής και συγγραφέας, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και η Λίδα Μπόλα το τελεσίγραφο Δένδια προς τη Λιβύη, με αφορμή τη συμφωνία της με την Τουρκία που ανάβει φωτιές στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Καλεντερίδης μίλησε για ένα εφιαλτικό σενάριο, εκτιμώντας ότι εκτός από την προκλητική αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Καστελόριζο από την Άγκυρα, «θα ακολουθήσουν κι άλλα», καθώς η Τουρκία βλέπει μια «σκευωρία» του διεθνούς παράγοντα, που έχει ως στόχο να την πλήξει.

«Με βάση τη λογική Τουρκίας ούτε η Πελοπόννησος έχει ΑΟΖ γιατί είναι νησί», είπε και εκτίμησε ότι η Τουρκία θέλει να «κόψει» στη μέση το Αιγαίο, τονίζοντας πως «επικαλείται ορισμένες αποφάσεις διεθνών δικαστηρίων».

«Είναι εφιαλτικά αυτά που σκέφτονται οι Τούρκοι. Δεν μπορούμε να καθησυχάζουμε την κοινή γνώμη. Η συμφωνία κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ισχύσει, αλλά δεν παύουν οι διεκδικήσεις της Τουρκίας», πρόσθεσε ο κ. Καλεντερίδης.

Αναφερόμενος στο διάβημα της Ελλάδας προς τη Λιβύη και το τελεσίγραφο Δένδια, με προειδοποίηση απέλασης του Λίβυου πρέσβη στην Αθήνα, σχολίασε:

«Γιατί χτυπάμε το σαμάρι και όχι τον γάιδαρο; Η κινητήρια δύναμη είναι η Τουρκία. Γιατί το διάβημα δεν έγινε στον Τούρκο κι έγινε στον πρέσβη μιας αδύναμης χώρας; Η Λιβύη είναι υποχείριο. Γιατί δεν κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη;».

«Ο Ερντογάν έχει ένα οθωμανικό όνειρο. Θέλει να χτυπήσει τη συνθήκη της Λωζάνης, που κατά τον ίδιο προδοτικά υπέγραψε ο Κεμάλ», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Όνειρο των μουσουλμάνων είναι να γίνουν πρώτη παγκόσμια δύναμη».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube