REAL TIME |

Weather Icon
Διεθνή , Λιβύη , Ρωσία , Συρία , Τουρκία 24 Δεκεμβρίου 2019

Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της με την περιφέρεια Ιντλίμπ – Δεν δέχεται πρόσφυγες από τη Συρία

Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορά της με την περιφέρεια Ιντλίμπ – Δεν δέχεται πρόσφυγες από τη Συρία

Η Τουρκία φέρεται να έχει αποφασίσει να μην δεχτεί πρόσφυγες από την περιφέρεια Ιντλίπ, τα εδάφη της οποίας σταδιακά απελευθερώνονται από τις δυνάμεις στου στρατού της Συρίας.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της έγκριτης ιστοσελίδας Haber Türk,  Muharrem Sarıkaya, ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας Fuat Oktay δήλωσε ότι “Δεν θα δοθεί άδεια να περάσουν τα σύνορα οι Σύριοι που έρχονται από την περιφέρεια Ιντλίμπ. Θα εξασφαλιστεί ο στρατωνισμός τους σε καταλυισμούς εκείθεν των συνόρων”.

Προχθές ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι μετά την πρόελαση του στρατού της Συρίας, που γίνεται με την υποστήριξη της Ρωσίας, κατευθύνονται προς την Τουρκία 80 χιλιάδες πρόσφυγες από την περιφέρεια Ιντλίμπ. 

Ο Σαρίκαγια αναφέρει επίσης ότι αναχώρησε εσπευσμένα αντιπροσωπεία από την Τουρκία για τη Μόσχα, με σκοπό να συζητηθεί το θέμα του Ιντλίμπ.

Σημειώνεται ότι όσοι κατευθύνονται προς την Τουρκία είναι ισλαμιστές τρομοκράτες που υποστηρίζονται εδώ και χρόνια από την Τουρκία, με τις οικογένειές τους.

Προφανώς η Τουρκία δεν είναι σε θέση να “απορροφήσει” τις δεκάδες χιλιάδες ισλαμιστές τρομοκράτες της Αλ Νούσρα-Αλ Κάιντα και του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους, μαζί με τις οικογένειές τους, που συνολικά ξεπερνούν τις 150 ίσως και τις 200 χιλιάδες, καθότι αυτό θα συνιστούσε μείζον ζήτημα ασφαλείας και για την ίδια την Τουρκία. Πάντως το σενάριο που εξετάζεται και ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται, είναι η μεταφορά των ισλαμιστών τρομοκρατών στα μέτωπα της Λιβύης, για να πολεμήσουν στο πλευρό του Σαράζ και της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube