REAL TIME |

Εθνικά Θέματα , Εθνική Άμυνα 23 Δεκεμβρίου 2019

Η νευρικότητα της Άγκυρας και το παρασκήνιο της επίσκεψη Δένδια στη Βεγγάζη – Το σχέδιο ελέγχου της περιοχής

Η νευρικότητα της Άγκυρας και το παρασκήνιο της επίσκεψη Δένδια στη Βεγγάζη – Το σχέδιο ελέγχου της περιοχής

Το “άνοιγμα” της Αθήνας στην κυβέρνηση της Βεγγάζης και στον Στρατηγό Χάφταρ-το οποίο επισφραγίστηκε με την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών-βάζει έναν ακόμη “παίκτη” στην γεωπολιτική αλλά και στρατιωτική σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου.

Και ταυτόχρονα βάζει φραγμό στα σχέδια την Άγκυρας, ενώ δίνει στην Ελλάδα όχι μόνο σε διπλωματικό αλλά και σε στρατιωτικό επίπεδο την ευκαιρία να αναλάβει πρωτοβουλίες και να αυξήσει ακόμα περισσότερο την επιρροή της στην περιοχή ως πυλώνας σταθερότητας.

Η αρχική αβεβαιότητα για την επιτυχία της επίσκεψης στο τέλος της ημέρας έδωσε τη θέση της στην ικανοποίηση, ότι η Αθήνα “χτίζει’” μια ακόμη συνεργασία στη Μεσόγειο. Και μάλιστα οδηγεί στη σκέψη ότι μαζί με την ελληνική διπλωματική αποστολή στη Βεγγάζη θα μπορούσε να ταξιδέψει και Ανώτατος Αξιωματικός από το Ελληνικό Επιτελείο.

Την ώρα που ο στρατός του Χαλίφα Χάφταρ προελαύνει για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ανοίγεται ζωτικός χώρος σε μια περιοχή όπου η Τουρκία αν και απέχει εκατοντάδες μίλια μακριά έσπευσε να διεκδικεί κυριαρχικά δικαιώματα και να δημιουργήσει νέα προσπάθεια τετελεσμένων «γκριζάροντας» την Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Όπως εκτιμούν Έλληνες Επιτελείς αυτό το οποίο η Άγκυρα προσπάθησε να πετύχει στα “χαρτιά” με μια συμφωνία χωρίς την παραμικρή νομιμοποίηση, η Αθήνα μπορεί να το πετύχει στην πράξη. Και μάλιστα έχοντας τόσο το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της όσο και την στήριξη όλων των ισχυρών κρατών της περιοχής πλην της Τουρκίας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube