Weather Icon
Διεθνή 30 Δεκεμβρίου 2019

Η επιστροφή του Σαλβίνι: ετοιμάζει συμμαχίες με Τραμπ και Τζόνσον

Η επιστροφή του Σαλβίνι: ετοιμάζει συμμαχίες με Τραμπ και Τζόνσον

Την επιστροφή του στην ηγεσία της Ιταλίας ετοιμάζει ο Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος φιλοδοξεί ως πρωθυπουργός να χτίσει συμμαχίες με τον Ντόναλντ Τραμπ, τον Μπόρις Τζόνσον και τους ηγέτες του Ισραήλ και της Βραζιλίας.

Όπως αναφέρει το Politico, ο αρχηγός του κόμματος της Λίγκας, και πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, πιστεύει πως θα αναλάβει την εξουσία της χώρας το 2020 και επιθυμεί να βελτιώσει της σχέσεις του με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα θέλει να ενδυναμώσει αυτό που ο ίδιος αποκαλεί «διεθνές μέτωπο».

Πριν από μερικούς μήνες, ο Σαλβίνι αποσύρθηκε από την κυβέρνηση συνεργασίας  με το κίνημα των 5 Αστέρων θέλοντας να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές για να αναλάβει την πρωθυπουργία. Ωστόσο αυτό δεν συνέβη διότι το κίνημα των 5 Αστέρων σύναψε μία συμμαχία – έκπληξη με το Δημοκρατικό Κόμμα, υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Από τότε, το κόμμα του Σαλβίνι παραμένει στην πρώτη θέση των exit poll, με 30%, ενώ οι αντίπαλοί του αντιμετωπίζουν ρωγμές στη συμμαχία τους και φαίνεται πως δυσκολεύονται να επανεκκινήσουν τη στάσιμη οικονομία της Ιταλίας.

Το κόμμα του Σαλβίνι προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις το τελευταίο εξάμηνο

Στα σχέδια του Σαλβίνι είναι η επαναπροσέγγιση Γερμανίας και Γαλλίας, ενώ υποστηρίζει ότι μπορεί να φέρει αλλαγή στις Βρυξέλλες.

“Αλλά δεν είναι μόνο το Παρίσι και το Βερολίνο. .. Θέλω να συμμετάσχω σε ένα διεθνές μέτωπο το οποίο θα περιλαμβάνει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θα επανεκλεγεί, τον Μπόρις Τζόνσον, τον Ζαΐχ Μπολσονάρου (Βραζιλία) και τον Μπένζαμιν Νεντανυάχου .. Αυτοί είναι οι ηγέτες τους οποίους η αριστερά κατηγορεί ως εγκληματίες, αλλά απολαμβάνουν την αμέριστη υποστήριξη του κόσμου,” δήλωσε.

Ο Σαλβίνι συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση στον Κίνημα των 5 Αστέρων και στις σχέσεις του με την Κίνα, και συγκεκριμένα στις προσπάθειες του κυβερνώντος κόμματος για να σχεδιάσει η κινέζικη Huawei το δίκτυο 5G της Ιταλίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube