Weather Icon

Η δικαίωση του δέλτα

Η δικαίωση του δέλτα

Το 2011 επιχειρήσαμε την πρώτη μας προσπάθεια για τη συμμετοχική δημοκρατία και την προώθηση αναγκαίων δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.

Η ομάδα «Δημοκρατία Ιδεών» ήταν ένας πολιτικός όμιλος σκέψης και προβληματισμού, αλλά και προώθησης χειροπιαστών δημοκρατικών πρακτικών, με τις οποίες ο κοινοβουλευτισμός και η αστική «δημοκρατία» δεν έχουν καμία απολύτως σχέση. Δίχως να περιοριστούμε στα πολιτειακά θέματα, συμμετείχαμε στις δράσεις της εποχής των κινημάτων και αναδείξαμε με θάρρος όλα τα κακώς κείμενα και τις ασυδοσίες της κυβέρνησης Σαμαρά (και Σαμαρά-Βενιζέλου). Από το «γαλάζιο» φαγοπότι και τον εκμαυλισμό του Ερρίκος Ντυνάν μέχρι το αποτυχημένο και σκανδαλώδες ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έβγαλε στο σφυρί και ξεπούλησε ΟΛΠ, αεροδρόμια, ΟΛΘ και Ελληνικό, η κυβέρνηση μας βρήκε σθεναρά απέναντί της. Από το εγκληματικό κούρεμα και την εξανέμιση των αποταμιεύσεων των Ελλήνων ομολογιούχων, μέχρι τις υποδείξεις στη δικαιοσύνη και τις κατά παραγγελία ποινικές διώξεις των μελών της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης, η κυβέρνηση μας βρήκε σταθερά αντιμέτωπους, καταδεικνύοντας τις παρανομίες και τις θεσμικές εκτροπές της.

Όταν όμως η αντιπολίτευση εκμεταλλεύτηκε την εκλογή του ΠτΔ για να ρίξει την κυβέρνηση, είδαμε τη συντριπτική πλειοψηφία των «συναγωνιστών» μας που αυτοπροσδιορίζονταν ως αριστεροί, να εξαφανίζονται εν μία νυκτί! Τελικά οι επαναστάτες της πλάκας, μόλις είδαν τους ιδεολογικούς τους ταγούς να καταλαμβάνουν την εξουσία, απορροφήθηκαν αμέσως από το ΣΥΡΙΖΑικό κράτος και ξέχασαν και πατρίδα και ιδεολογία αλλά και προσωπική συνείδηση!

Όσοι από εμάς παραμείναμε πιστοί στο όραμα και το σκοπό μας, συνεχίσαμε την εποικοδομητική μας κριτική στην νέα κυβέρνηση, ενώ κλιμακώσαμε την πολιτική μας πίεση για πραγματική δημοκρατία με τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα, το δέλτα – πολιτική επανάσταση.

Το αντιδημοκρατικό δημοψήφισμα – πραξικόπημα και η παράδοση άνευ όρων της Μακεδονίας και δίχως την συγκατάθεση των πολιτών, δικαίωσαν την ιδεολογική δημοκρατική πυξίδα του κινήματος και μας οδήγησαν ακόμα μια φορά να καταδείξουμε τον ολοκληρωτισμό και τον αυταρχισμό του κράτους, και δη της αυτοαποκαλούμενης αριστερής κυβέρνησης. Η πτώση του απολυταρχικού ΣΥΡΙΖΑ έμελλε να προκαλέσει την επανάληψη του φαινομένου της απομάκρυνσης από το κίνημά μας, των κομματοβαμμένων ριψάσπιδων. Τώρα ήταν η σειρά των «συναγωνιστών» που αυτοπροσδιορίζονταν ως δεξιοί να φορέσουν τα κομματικά φίμωτρα και να απαρνηθούν ιδεολογία και δημοκρατία για χάρη κάποιας πιθανής«αξιοποίησης» (βλ. βόλεμα).

Όπως συνέβη στις εκλογές του 2015, έτσι και σε αυτές του 2019, άνθρωποι που παρουσίαζαν τον εαυτό τους ως υπερκομματικούς και δημοκράτες, προσπάθησαν πλαισιώνοντας ένα αγνό δημοκρατικό κίνημα, να βάλλουν, αντιπολιτευόμενοι, κατά του ιδεολογικού τους αντιπάλου. Και στις δύο περιπτώσεις ξεσκεπάστηκαν και χάθηκαν στις άδοξες και απογοητευτικές κομματικές υποσχέσεις.

Ωστόσο, το πραγματικά υπερκομματικό στίγμα του δ παρέμεινε αλάνθαστο, ενώ το καθαρά δημοκρατικό μας ένστικτο υπέρ της κοινωνίας και των πολιτών επιβεβαιώθηκε και δικαιώθηκε όσο ποτέ κατά την τελευταία εκλογική διαδικασία.

Με μια διαδικασία – παρωδία, όπου ο νυν πρωθυπουργός κατέλαβε την εξουσία με μόλις το 22% των ψηφοφόρων, οι διεφθαρμένοι Ολιγάρχες της ΝΔ δεν δεσμεύτηκαν απλά να συνεχίσουν την πολιτική εθνικής εξαθλίωσης που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντιθέτως, αποφάσισαν να την κλιμακώσουν, καθώς ταυτόχρονα προέβαλαν τον εαυτό τους στην κοινωνία ως δήθεν πατριώτες. Δήθεν πατριώτες, διότι δημοκράτες δεν υπήρξαν ούτε δήθεν.

Εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία των πολιτών στα εθνικά ζητήματα και λέγοντας ψέματα για το μείζον Σκοπιανό ζήτημα, αντάμειψαν με οφίκια τους μειοδότες και εξαπάτησαν τους συμπολίτες μας για να σκαρφαλώσουν ληστρικά στους υπουργικούς θώκους. Δίχως να κατέχουν στοιχειώδεις γνώσεις και ικανότητες διπλωματίας, έθεσαν τη χώρα μας στο έλεος της επεκτατικής – φασιστικής Τουρκίας, ενισχύοντας τη γεωπολιτική θέση των Τούρκων και ενθαρρύνοντας τρίτες χώρες να συμμαχήσουν μαζί τους και εναντίον μας. Με αντίστοιχη ηττοπαθή και εθνοβόρα πολιτική, συνέχισαν την ανθρωπιστική κρίση στο Αιγαίο, ρημάζοντας τα νησιά μας και επιτρέποντας στους διακινητές ψυχών να αμαυρώσουν το όνομα του Ελληνισμού με τα εγκλήματά τους στις ελληνικές θάλασσες.

Στα εσωτερικά, η κυβέρνηση της ΝΔ, έδειξε για ακόμα μια φορά το στυγνό και συνάμα υποκριτικό της πρόσωπο, από τη μία τρομοκρατώντας ανήλικους σε αίθουσες κινηματογράφου και από την άλλη επιτρέποντας το καθεστώς ανομίας και παρανομίας στα πανεπιστήμια, από το οποίο και συντηρείται ο κομματικός της στρατός και νεολαία. Όπως ήταν αναμενόμενο, πιστοί στη διεφθαρμένη και υποταγμένη τους σχέση με το κεφάλαιο, οι γαλάζιοι βουλευτές ψήφισαν τη χαλάρωση της καταστολής των σοβαρών οικονομικών εγκλημάτων στη χώρα, θεσμοθετώντας νομικές διευκολύνσεις για τους εγκληματίες και νομικό απυρόβλητο για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στο ίδιο διεφθαρμένο και αντιδημοκρατικό κλίμα, η κυβέρνηση διατήρησε τον νόμο περί μη ευθύνης υπουργών, ξεγέλασε τους Έλληνες του εξωτερικού με την κάλπικη ψήφο, και μείωσε τους βουλευτές που εκλέγονται απευθείας από τους πολίτες, για να αυξήσει τις απευθείας αναθέσεις μέσα στο κοινοβούλιο! Με την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο ένας στους πέντε βουλευτές δεν εκλέγεται πλέον ούτε έμμεσα από τους πολίτες!

Η ίδια τραγική κατάσταση παρατηρείται και στο επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού με ρουσφετολογικές προσλήψεις, οικογενειοκρατία και διορισμούς ψευτοψαγμένων  φαφλατάδων, αμόρφωτων «αρίστων» με πλαστά πτυχία, και ξενοκίνητων φερέφωνων. Πρόκειται άλλωστε για μια θλιβερή επανάληψη από διεφθαρμένους νεοδημοκράτες στην ηγεσία της χώρας, αλλά και από ολιγαρχικούς Μητσοτάκηδες στην κεφαλή της κυβέρνησης. Η δεινή ιστορία επαναλαμβάνεται και εμείς καλούμαστε να δώσουμε ένα οριστικό τέλος στην ανάξια και ανίκανη ψευτοελίτ που μας επιβουλεύεται.

Η πολιτική, ηθική και εκλογική δικαίωση του δ είναι μια ευκαιρία για όλους τους ελεύθερους πολίτες αυτής της χώρας. Η δημοκρατία είναι η ιδεολογία μας και αποδεικνύεται ως αληθινή μας πυξίδα. Εκεί βρίσκεται ο αληθής μας βορράς. Εκεί και η αξιοκρατία, η δημιουργία και η δύναμη για επιτεύγματα.

Ας φτιάξουμε τη δική μας πραγματικότητα, έτσι όπως εμείς τη θέλουμε στη χώρα μας. Ας φτιάξουμε τη δική μας Ελλάδα. Ελεύθερα και δημοκρατικά.

Πάρε μέρος στέλνοντας email στο: [email protected]

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube