REAL TIME |

Weather Icon
Βόρειος Ήπειρος 4 Δεκεμβρίου 2019

Η ανιδιοτελής προσφορά των Βορειοηπειρωτών στους σεισμοπαθείς της Αλβανίας

Η ανιδιοτελής προσφορά των Βορειοηπειρωτών στους σεισμοπαθείς της Αλβανίας

Οι ομογενειακοί δήμοι των Ελλήνων, οι κοινώς λεγόμενοι μειονοτικοί, Βορειοηπειρώτες επιχειρηματίες, μικρά παιδιά, μειονοτικά σχολεία και σύλλογοι, τρέχουν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες.

Βαρύ και πένθιμο το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην πληγωμένη απ’ το φονικό Εγκέλαδο Αλβανία.

Πράγμα που ταυτόχρονα έθεσε σε κίνηση την αλληλεγγύη πλήθος κόσμου, που ξεπερνά σύνορα και εθνικές καταβολές.

Μέσα σε όλα αυτά, έντονη και η παρουσία του βορειοηπειρωτικού στοιχείου, δίνοντας δυναμικό παρών στον αγώνα για προσφορά. Οι ομογενειακοί δήμοι των Ελλήνων, οι κοινώς λεγόμενοι μειονοτικοί, Βορειοηπειρώτες επιχειρηματίες, μικρά παιδιά, μειονοτικά σχολεία και σύλλογοι, τρέχουν να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες.

Το ελληνικό φιλότιμο σε όλο του το μεγαλείο και χωρίς κανένας απ’ αυτούς να ζητά κάποια ανταπόδοση. Είναι στο αίμα τους η συνδρομή στα κοινά και περισσότερο η συμβολή στην ανάγκη.

Πάρα τα όσα αντικειμενικά υφίστανται σε θέματα εφαρμογής των δικαιωμάτων τους, παρά τις μεμονωμένες ή και τις οργανωμένες ποικιλότροπες επιθέσεις, εκείνοι είναι παρόντες στις δυσκολίες, τροφοδότες αγάπης και ειρήνης.
Το παράδειγμά τους δεν αποσκοπεί σε κανενός είδους ιδιοτέλεια, απλώς εκτελούν με συναίσθηση το καθήκον τους προς το συνάνθρωπο.

Ευχόμαστε αυτή η τόσο δύσκολη συγκυρία να φέρει στο προσκήνιο συμπεριφορές και τρόπους ανάλογες του σημερινού κύματος καλοσύνης προς πάσα κατεύθυνση και ιδιαιτέρως της επίσημης αλβανικής πολιτείας.

Ο Ανταποκριτής

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube