Weather Icon
Διεθνή 31 Δεκεμβρίου 2019

Η Αμερικανική Αεροπορία δοκιμάζει το νέο μη-επανδρωμένο αεροσκάφος Ultra-LEAP

Η Αμερικανική Αεροπορία δοκιμάζει το νέο μη-επανδρωμένο αεροσκάφος Ultra-LEAP

Eκτενείς διήμερες δοκιμές ολοκλήρωσε με επιτυχία το πειραματικό μη-επανδρωμένο αεροσκάφος με επιλεγμένο πακέτο αποστολής αναγνώρισης, παρακολούθησης και πληροφοριών για εκτεταμένου χρόνου αποστολές. Οι δοκιμές του αεροσκάφους ξεκίνησαν ήδη τον περασμένο Φεβρουάριο για να ολοκληρωθούν με μια μεγάλη δοκιμή διήμερης διάρκειας (9-11 Δεκεμβρίου) από το Εργαστήριο Ερευνών της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στο πεδίο δοκιμών στο Dugway της Γιούτα.

Η Εκτενούς Εμβέλειας Εναέρια Πλατφόρμα (Ultra Long Endurance Aircraft Platform ή Ultra LEAP) μια υψηλών επιδόσεων και χαμηλού κόστους πλατφόρμα που βασίζεται σε εμπορική άτρακτο αεροσκάφους το οποίο έχει αυτοματοποιηθεί πλήρως στους τομείς της απογείωσης και προσγείωσης. Στα υποσυστήματά του χρησιμοποιεί ασφαλές και εύκολο στη χρήση σύστημα δορυφορικής πλοήγησης και πλήρως επιχειρησιακό σύστημα δορυφορικό παγκοσμίου λήψης σύστημα διοίκησης και ελέγχου καθώς και υψηλής απόδοσης σύνδεσμο αναμετάδοσης δεδομένων ISR.

Πηγές στην Αμερικανική Αεροπορία τοποθετούν το Ultra LEAP στο επίκεντρο των προσπαθειών των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό του οπλοστοσίου της αφού συνδυάζει υψηλής τεχνολογίας συστήματα συλλογής πληροφοριών με μη-επανδρωμένες πλατφόρμες ενώ η χρήση πολλών υλικών από το εμπόριο θα μειώσει και το τεχνολογικό ρίσκο και το γενικό κόστος ανάπτυξης, σύμφωνα με τον Paul Litke, μηχανικό επικεφαλής του προγράμματος ανάπτυξης στο Εργαστήριο Ερευνών.

Τα σημερινά μη-επανδρωμένα εναέρια συστήματα συλλογής πληροφοριών είναι ικανά να επιχειρήσουν σε χρόνους μέσης διάρκειας 40 ωρών. Το Ultra LEAP απέδειξε με την τελευταία δοκιμή πως είναι ικανό για αποστολές 60 περίπου ωρών κι αυτό μετά από ανάπτυξη 10 μηνών μόλις. Το μέλλον προβλέπεται λαμπρό για την κατηγορία αυτή των συστημάτων ISR.

ΠΗΓΗ: ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube