Weather Icon
Διεθνή 23 Δεκεμβρίου 2019

Η Αλβανία υπέγραψε συμφωνία με την Ιταλία για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων

Η Αλβανία υπέγραψε συμφωνία με την Ιταλία για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων

Υπεγράφη συμφωνία με την Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Ιταλίας (ENI) για την εξερεύνηση υδρογονανθράκων στη περιοχή του Ντουμρέ.

Η συμφωνία υπογράφηκε σήμερα από την υπουργό Υποδομών και Ενέργειας, Μπελίντα Μπαλούκου και τον Διευθύνων Σύμβουλο της ιταλικής εταιρείας. Παρευρισκόμενοι στη σημερινή τελετή, ήταν ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και ο πρέσβης της Ιταλίας στα Τίρανα, Αλμπέρτο Κουτίλο.

Ο Ράμα δήλωσε ότι η ΕΝΙ θα φέρει στο χάρτη της Αλβανίας τη σημαία ενός πολύ σημαντικού ξένου επενδυτή, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι εκτός από τα έσοδα που θα επιφέρει, αυτός ο ξένος επενδυτής θα αποδώσει μεγάλη αξία στη χώρα μας, στον τομέα των γνώσεων και της συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός Ράμα ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα με την ENI θα αξιοποιηθεί επίσης στο σύμφωνο για το Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με τη Σχολή Γεωλογικών Επιστημών – Μεταλλευτικής, για να δημιουργηθούν ευκαιρίες για την κατάρτιση στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ’ την Βόρειο Ήπειρο

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube