Weather Icon
Διεθνή , Λιβύη , Τουρκία 29 Δεκεμβρίου 2019

Ζαχαρίας Μίχας: Η συμπεριφορά της Τουρκίας δείχνει τα όρια της στην Ανατολική Μεσόγειο (Ηχητικό)

Ζαχαρίας Μίχας: Η συμπεριφορά της Τουρκίας δείχνει τα όρια της στην Ανατολική Μεσόγειο (Ηχητικό)

Ο Ζαχαρίας Μίχας διευθυντής μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ-ISDA) και συνεργάτης του defence-point.gr, μιλώντας στον 98.4, υποστήριξε ότι η Τουρκία “τρώγεται”  για ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, για την δημιουργία ενός νέου σκηνικού αλά Ίμια , ώστε να μας σύρει σε τραπέζι διμερών διαπραγματεύσεων.

Την ίδια ώρα  στάση της στην Ανατολική Μεσόγειο, δείχνει και τα συνολικά της όρια, αφού πλέον δημιουργεί και αντι-συσπειρώσεις, που ο Ερντογάν ήδη βλέπει μπροστά του.

Η Χάγη δεν είναι πανάκεια, αλλά υπό όρους σαφείς που η Τουρκία δεν δέχεται θα μπορούσε να διευθετήσει τις θαλάσσιες ζώνες, ως προς την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Κατά τον κ. Μίχα η Ελλάδα πρέπει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ν.μ. και να μιλήσει για ΑΟΖ, σημείωσε πάντως ότι η Τουρκία θα σκεφτεί πού σοβαρά την αντιπαράθεση με την Ελλάδα, αφού ναι μεν τα επιτελεία άμυνας της χώρας δεν πέφτουν στην παγίδα ενός θερμού επεισοδίου που αναζητά η Άγκυρα, αλλά ταυτόχρονα έχουν στείλει το μήνυμα , ότι είμαστε παντού έτοιμοι για συντριπτική απάντηση. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube