Weather Icon
Εθνική Άμυνα 16 Δεκεμβρίου 2019

Ελληνο-ισραηλινή «ασπίδα» σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο – Εκτεταμένες κοινές αεροπορικές ασκήσεις

Ελληνο-ισραηλινή «ασπίδα» σε Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο – Εκτεταμένες  κοινές αεροπορικές ασκήσεις

Σημαντικά τα οφέλη και για τις Ελληνικές ΕΔ

Αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά Ελλάδα και Ισραήλ ‘’χτίζουν’’ τα τελευταία χρόνια την πιο ουσιαστική και χρήσιμη ίσως συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο μεταξύ κρατών στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Σημαντικές για τη χώρα και τη στρατιωτική διπλωματία είναι χωρίς αμφιβολία η υψηλού συμβολισμού ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις με συμμαχικές χώρες αλλά για εμάς αξία έχει και η ουσία κάτι που μας προσφέρει η συνεργασία με το Ισραήλ» αναφέρει χαρακτηριστικά ανώτατη στρατιωτική πηγή.

Η καχυποψία με την οποία για πολλά χρόνια έβλεπε το Τελ Αβίβ κάθε πρόταση από άλλη χώρα έστω και για απλή συνεκπαίδευση Μονάδων φαίνεται ότι όσον αφορά την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει δώσει τη θέση της σε μια ειλικρινή διάθεση για συνεργασία.

Το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο εκπαίδευσης των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί χωρίς αμφιβολία δέλεαρ για κάθε χώρα να προτείνει ή να αποδεχθεί προτάσεις για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια. Και οι Ισραηλινοί δεν έχουν αφήσει την ευκαιρία ειδικά σε αυτή την γεωπολιτική συγκυρία να πάει χαμένη.

Σημαντικά όμως είναι τα οφέλη και για τις Ελληνικές ΕΔ αφού τους δίνεται η δυνατότητα να εκπαιδευτούν με έναν από τους καλύτερα εκπαιδευμένους και οργανωμένους στρατούς στον κόσμο ο οποίος βρίσκεται συνεχώς σε «κόκκινο» συναγερμό. Ιδιαίτερη σημασία έχει ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις δεν ακολουθούν πρότυπα και διαδικασίες ΝΑΤΟ όπως οι Ελληνικές ΕΔ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube