REAL TIME |

Weather Icon

Ελλάδα VS Τουρκία: Οι συσχετισμοί δυνάμεων στη θάλασσα – «Ισχυρός στόλος φραγμός στα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας»

Ελλάδα VS Τουρκία: Οι συσχετισμοί δυνάμεων στη θάλασσα – «Ισχυρός στόλος φραγμός στα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας»

Η δραματική έκκληση ανώτατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού προς την Πολιτεία

Χρειαζόμαστε νέα πλοία και εκσυγχρονισμό αυτών τα οποία ήδη διαθέτουμε. Όχι για να πάμε σε πολεμική εμπλοκή αλλά για να την αποτρέψουμε».

Είναι η δραματική έκκληση ανώτατου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού προς την Πολιτεία αλλά και το σαφέστατο μήνυμα προς την κοινωνία.

Δεν αρκεί η συνεχής επίκληση του Διεθνούς Δικαίου για να σταματήσει η τουρκική επιθετικότητα αλλά η δύναμη ανάσχεσης που θα αντιπαρατάξει η Ελλάδα τονίζουν εμφατικά στρατιωτικές πηγές.

«Δεν θα σταματήσουν και το απέδειξαν στην Κύπρο. Σταμάτησαν στο Καστελόριζο όταν εμφανίστηκε μπροστά τους ο ‘ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ’. Μόνο η ύπαρξη ισχυρού ελληνικού Στόλου μπορεί να αποτελέσει φραγμό στα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας», δηλώνει ο Έλληνας επιτελής.

Με δεδομένη την ποιοτική υπεροχή των ελληνικών πληρωμάτων και τη ναυτοσύνη των στελεχών του ΠΝ τα πλοία του Στόλου σήμερα παρά την «κόπωση» καταφέρνουν να βρίσκονται σε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα. Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια οι ισορροπίες αλλάζουν δραματικά, καθώς το τουρκικό Ναυτικό αναμένεται να ενισχυθεί καταλυτικά. Έως τότε με ασκήσεις, αλλά κυρίως με «ασφαιρες» navtex και συνεχείς προκλήσεις θα φθείρουν καθημερινά τα πλοία του Στόλου ποντάροντας ότι ο χρόνος κυλά υπέρ τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube