REAL TIME |

Weather Icon
Ισλάμ 14 Δεκεμβρίου 2019

Ελλάδα και Βουλγαρία καταδικάζουν τους διακινητές μίσους του ακραίου Ισλάμ

Ελλάδα και Βουλγαρία καταδικάζουν τους διακινητές μίσους του ακραίου Ισλάμ

Βουλγαρικό δικαστήριο καταδίκασε τον Άχμεντ Μούσα, έναν ακραίο ιμάμη και 13 ακόμη Βούλγαρους για διάδοση θρησκευτικού μίσους και για παρακίνηση σε πόλεμο και για τη στήριξή τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Η δίκη του Μούσα και των υποστηρικτών του ξεκίνησε το 2016 έπειτα από έρευνες των αρχών για ύποπτους συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους στην νότια Βουλγαρία. Ο Μούσα, ο οποίος ήδη εκτίει 4 χρόνια φυλάκισης για τη διάδοση του ριζοσπαστικού Ισλάμ, καταδικάστηκε σε 8,5 χρόνια κάθειρξης από ένα δικαστήριο στην νότια πόλη Πάζαρτζικ.

Οι υποστηρικτές του, άνδρες από τις νότιες πόλεις Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), Πάζαρτζικ και Ασένοβγκραντ καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 1 έως 3,5 χρόνια. Η μόνη γυναίκα, ανάμεσα στους κατηγορούμενους της ομάδας, καταδικάστηκε σε ποινή με αναστολή.

Στα τέλη του 2014, έπειτα από εφόδους της αστυνομίας σε περισσότερα από 40 σπίτια και τεμένη στο νότιο τμήμα της χώρας, οι αρχές ανακάλυψαν μεγάλο αριθμό από μπλούζες, καπέλα, σημαίες και πανό με το λογότυπο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Η περίπτωση της Ελλάδας

Μια περίπτωση διακίνησης μίσους και καταδίκη αυτής ήταν αυτή του Ψευτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Ο συγκεκριμένος Έλληνας πολίτης εκτός ότι πράττει αντιποίηση αρχής, εκτός ότι τρομοκρατεί μέσα σε θρησκευτικούς χώρους, στα Τεμένη, τους Μουσουλμάνους της Θράκης, αρκετές φορές κάνει και κηρύγματα μίσους.

Στις 3 Αυγούστου 2014, στο χωριό Γλαύκη του νομού Ξάνθης Ο Ψευτομουφτής είχε αναφέρει: «κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας» σημείωνε στο κήρυγμα μίσους.

Εκτός από την καταδίκη του σε 8 μήνες φυλάκιση, με την ποινή του να είναι εξαγοράσιμη, και το Κεντρικό Ισραήλιτικο Συμβούλιο (ΚΙΣ) Ελλάδος, είχε αντιδράσει με ανακοίνωση του

ΠΗΓΗ: https://www.viadiplomacy.gr/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube