Weather Icon
Ιστορία 11 Δεκεμβρίου 2019

Εκεί είναι ο τάφος της Ολυμπιάδας – Εσύ, πού είσαι Μέγα Αλέξανδρε;

Εκεί είναι ο τάφος της Ολυμπιάδας – Εσύ, πού είσαι Μέγα Αλέξανδρε;

«Επιτέλους πιστοποιείται ότι ο τάφος στον Κορινό, είναι ο τάφος της Ολυμπιάδας, της μητέρας του Μ . Αλεξάνδρου. Είναι ένα μεγάλο γεγονός για τον τόπο, για την Πιερία, για τον Κορινό για την Ελλάδα και ένα παγκόσμιο γεγονός για την ιστορία της αρχαιολογίας. Οι αποδείξεις είναι επιγραφικές και ιστορικές. Κάνω ένα συνδυασμό σκέψεων και κτίζω όλο αυτό το αφήγημα, όπου αποδεικνύει ότι πράγματι αυτός ο τάφος ανήκει στη μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου» τόνισε σε δηλώσεις του ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Νις της Σερβίας και πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού «Ολύμπια εν Δίω» Θανάσης Μπίντας.

Η εκδήλωση

Η παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση την οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Ολύμπια εν Δίω» υπό την αιγίδα του δήμου Κατερίνης και του Επιμελητήριου Πιερίας, με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, με ομιλητές εκτός από τον κ. Μπίντα την Αρχαιολόγο Δρ. Λιάνα Σουβαλτζή – Διευθύντρια της Ελληνικής Αποστολής στην Όαση Σίουα της Αιγύπτου.

Στην εκδήλωση την οποία συντόνιζε η υπεύθυνη καινοτόμων δράσεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα Μιράντα Παππά, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Πιερίας Ν.Δ κ. Φώντας Μπαραλιάκος, ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Γραμαμτικόπουλος και Νταντάμης, εκπ0ρόσωποι φορέων, συλλόγων και κόσμος.

Η αρχαιολόγος κα Σουβαλτζή

Η αρχαιολόγος Δρ. Λιάνα Σουβαλτζή μίλησε για τη σχέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τη μητέρα του Ολυμπιάδα, ενώ σε δηλώσεις της επεσήμανε ότι μια τέτοια ανακάλυψη εφόσον γίνει αποδεκτή, ότι αυτός ο τάφος ανήκει στην Ολυμπιάδα, είναι πάρα πολύ σημαντική για την περιοχή από πολλές πλευρές. «Πιστεύω ότι η αλήθεια πρέπει να αποκαθίστανται άσχετα αν αρέσει ή δεν αρέσει σε κάποιους. Η αλήθεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην επιστήμη και σε κάθε επιστήμη», ανέφερε η κα Σουβαλτζή.

Ο δήμαρχος Κατερίνης

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος τόνισε ότι η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα του δήμου καθώς ο ίδιος έχει πειστεί από τα ευρήματα ότι πρόκειται για τον τάφο της Ολυμπιάδας. «Αποδεικνύεται περίτρανα ότι πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπή τάφο μήκους 22 μέτρων ο ένας και περίπου 15 μέτρων ο άλλος, ο οποίος είναι προφανώς του Νεοπτόλεμου. Είναι πολύ σημαντικό για τον Κορινό, την Κατερίνη και πιστεύω ότι με την αποκάλυψη αυτή, η Πιερία και ο δήμος Κατερίνης, θα γίνει γνωστός σε όλο τον κόσμο.

Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης ο πρόεδρος του επιμελητήριου κ. Χατζηχρστοδούλου, ο αντιδήμαρχος Κοινοτήτων κ. Γραμματικόπουλος, ενώ τιμήθηκαν η κα Ειρήνη Ζαβρίδου για την στήριξη της Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου σε εκδηλώσεις πολιτισμού καθώς και η κα Σουβαλτζή.

Οι μακεδονικοί τάφοι Α και Β βρίσκονται στη θέση «Τούμπες» στον Κορινό εκατέρωθεν της εθνικής οδού.

Πηγή: Ολύμπιο Βήμα

Σημείωση Ινφογνώμονα: Εσύ Μέγα Αλέξανδρε πού είσαι τώρα που η Ελλάδα κινδυνεύει;

«Έλα Αλέξανδρε αλλομίαν, πατ’ ποδάρ’ ‘ς ση Ρωμανίαν», που τραγουδά και ο Χρύσανθος…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube