Weather Icon
Ισραήλ , Κύπρος 21 Δεκεμβρίου 2019

Διεθνή εντάλματα σύλληψης για τρεις Ισραηλινούς για το κατασκοπικό βαν

Διεθνή εντάλματα σύλληψης για τρεις Ισραηλινούς για το κατασκοπικό βαν

Άγγελος Νικολάου

Διεθνή εντάλματα σύλληψης για τρία πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη διερεύνηση της υπόθεσης του κατασκοπευτικού βαν θα ζητήσει η Αστυνομία από την Interpol. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η Αστυνομία θα προβεί σε μία τελευταία προσπάθεια μέσω του δικηγόρου των υπόπτων για να μεταβούν στην Κύπρο για κατάθεση, σε διαφορετική περίπτωση δεν μένει άλλος τρόπος για να ανακριθούν οι αναζητούμενοι, εκτός από την έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Η Αστυνομία δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει το θέμα μέχρι τέλους, κάτι που διαφάνηκε χθες μετά την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας να απορρίψει το αίτημά της για προφυλάκιση τριών Ελληνοκυπρίων που φέρονται να έχουν εμπλοκή με τα αδικήματα που διερευνώνται.

Το Δικαστήριο, αφού άκουσε τις δύο πλευρές, αποφάνθηκε μετά από διαδικασία που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, ότι δεν συντρέχει λόγος κράτησης των υπόπτων σε αυτό το στάδιο. Σύμφωνα με την επαρχιακό δικαστή, εάν οι τρεις ύποπτοι ήθελαν να επηρεάσουν μάρτυρες στην υπόθεση, είχαν την ευχέρεια να το πράξουν από τις 15 Νοεμβρίου όταν και αποκαλύφθηκε η υπόθεση. Επιπλέον, η δικαστής είπε ότι οι τρεις ύποπτοι που αναζητούνται από την Αστυνομία, είναι γνωστά πρόσωπα στους τρεις υπόπτους και δεν υπάρχει κατά την κρίση της θέμα να επηρεαστούν από τούδε και στο εξής.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο από πλευράς της Αστυνομίας, τον περασμένο Ιούνιο εγκαταστάθηκαν τρεις κεραίες στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Από τον δικανικό έλεγχο στα συστήματα, η Αστυνομία διαπίστωσε πως υπήρξε πρόσβαση σε 9,5 εκατομμύρια συσκευές κινητής τηλεφωνίας ή άλλες φορητές συσκευές. Παράλληλα, διαπιστώθηκε πως έγιναν 40 καταχωρήσεις που αφορούσαν αποτελέσματα σάρωσης, σε 32 διαφορετικές ημερομηνίες.

Από πλευράς του, ο δικηγόρος των τριών υπόπτων ανέφερε ότι στο κατασκοπευτικό βαν βρέθηκε επικεφαλής της ΥΚΑΝ. Έκανε ακόμα λόγο για αλλότρια κίνητρα της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για τη δραστηριότητα του βαν από τον Αύγουστο του 2019, αλλά κινητοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο μετά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΥΠΡΟΥ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube