Weather Icon
Αιγαίο , Εθνική Άμυνα 10 Δεκεμβρίου 2019

Δεν ξεχνά το Αιγαίο η Τουρκία: Μπαράζ παραβιάσεων – Το τουρκικό ιπτάμενο τάνκερ πετούσε για ώρες

Δεν ξεχνά το Αιγαίο η Τουρκία: Μπαράζ παραβιάσεων – Το τουρκικό ιπτάμενο τάνκερ πετούσε για ώρες

Η Τουρκία φροντίζει με κάθε τρόπο να κρατά ανοιχτά όλα τα ««μέτωπα» που έχει με την Ελλάδα.

Το νέο μπαράζ παραβιάσεων από Τουρκικά μαχητικά f-16,κατασκοπευτικά CN-235 και ελικόπτερα κατά μήκος όλων των ακριτικών νησιών από την Λήμνο έως τη Ρόδο αλλά και οι 5 εμπλοκές με τα Ελληνικά μαχητικά επιφυλακής «υπενθυμίζουν» στην Αθήνα ότι η Άγκυρα δεν ξεχνά το Αιγαίο.

Η Τουρκική αεροπορία προχώρησε για μια ακόμη φορά στη γνωστή δοκιμασμένη λύση με χρήση ΚC-135 Stratotanker. Το Τουρκικό ιπτάμενο τάνκερ πετούσε για ώρες κατά μήκος της ακτογραμμής και εφοδίαζε συνεχώς τα Τουρκικά μαχητικά τα οποία κατά κύματα εισέβαλαν οπλισμένα στον Ελληνικό Εθνικό Εναέριο Χώρο.

Με αυτόν τον τρόπο οι Τούρκοι Επιτελείς προσομοιώνουν συχνά μαζικές αεροπορικές επιχειρήσεις μεγάλων σχηματισμών. Τα μαχητικά δεν απαιτείται να προσγειώνονται για ανεφοδιασμό αλλά μπορούν να επιχειρούν παραμένοντας στον αέρα για πολλές ώρες. Αντίθετα η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι υποχρεωμένη να απογειώνει συνεχώς αεροσκάφη για να αναχαιτίζει τα Τουρκικά f-16.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube